24.3 C
Athens

Τότεναμ – Μπρέντφορντ 1-3: Oι Μέλισσες τσίμπησαν τους Πετεινούς και κάνουν όνειρα Ευρώπης!

Τότεναμ και Μπρέντφορντ τέθηκαν αντιμέτωπες στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League στο Λονδίνο. Η ουσιαστική ενδιαφερόμενη πριν την έναρξη της αναμέτρησης και βαθμολογικά φαινόταν να είναι μόνο η Τότεναμ καθώς βρισκόταν στους 57 βαθμούς και την 7η θέση (τελευταία που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο).

Ωστόσο η Μπρέντφορντ που βρισκόταν δύο θέσεις κάτω, στην και στους 53 βαθμούς φαινόταν να πηγαίνει σε αυτό το Λονδρέζικο ντέρμπι μόνο για το γόητρο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο γήπεδο αν και τα Σπιρούνια προηγήθηκαν με απίθανο γκολ του Κέιν στο 8ο μόλις λεπτό, με τον Άγγλο επιθετικό να σπάει και ένα ιστορικό ρεκόρ.

Τρομερό γκολ και ασύλληπτο ρεκόρ για τον Κέιν κόντρα στην Μπρέντφορντ (vid)

Η συνέχεια του πρώτου μέρους ήταν ανάλογη της αρχής του με τους γηπεδούχους να έχουν πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν ξανά. Ωστόσο η… χαλαρότητα που γενικά διακρίνει την Τότεναμ εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο αφού λίγα λεπτά μετά τη σέντρα, στο 51′ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με όμορφο σουτ του Εμπεμό.

Μάλιστα δέκα λεπτά μετά ο Καμερουνέζος επιθετικός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Η χαριστική… βολή για τα Σπιρούνια που δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος, ήρθε στο 88′ με τον Γουίσα να πετυχαίνει το τελικό 1-3.

Πλέον οι Μέλισσες έχουν μαθηματικές και ρεαλιστικές ελπίδες να καταλάβουν την 7η θέση, αντί της Τότεναμ την τελευταία αγωνιστική κάτι που θα τους δώσει το εισιτήριο για το Europa Conferece League της επόμενης περιόδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (20/5)

Τότεναμ – Μπρέντφορντ 1-3 (6′ Κέιν / 50′, 62′ Εμπουεμό, 88′ Γουισά)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)

Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα (17:00)

Γουλβς – Έβερτον (17:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή (21/5)

Γουέστ Χαμ – Λιντς (15:30)

Μπράιτον – Σαουθάμπτον (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα (22/5)

Νιούκαστλ – Λέστερ (22:00)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς