20.4 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Ντέρμπι για γέλια και για κλάματα στη σκιά του Ολυμπιακού (vid)

Εν μέσω γενικής... ξεφτίλας για Μπένετ, ΕΠΟ και Εξυγίανση, η ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής από την κορυφή της Super League

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν τα πλέι οφ, τα δεδομένα για τον τίτλο διαφοροποιούνταν διαρκώς τις τελευταίες αγωνιστικές. Από την πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος η μάχη άναψε για τα καλά και δη μετά το ισόπαλο (0-0) αποτέλεσμα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Οι Πράσινοι διατηρήθηκαν μεν στην κορυφή με 62 βαθμούς και κράτησαν την Ένωση στη δεύτερη θέση στους 60 ωστόσο ο Ολυμπιακός πια έχει πλησιάσει στους τρεις μετά το διπλό στον Βόλο.

Η λευκή ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι δεν αφήνει επ’ ουδενί ικανοποιημένους τους Πράσινους οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του πρώτου μέρους εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του κάκιστου διαιτητή Νταμπάνοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος έκλεισε τα μάτια δύο φορές σε δεύτερη κίτρινη στον Άμραμπατ σε πολύ καθαρές περιπτώσεις ενώ δεν μπήκε στη διαδικασία να τσεκάρει στο VAR το απλωμένο χέρι του Χατζισαφί.

 

Η απόλυτη δικαίωση όσων φωνάζουν τόσο καιρό για τα όσα συμβαίνουν, με τον Νταμπάνοβιτς να μην κρατά καν τα προσχήματα σφυρίζοντας πέναλτι στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων για την ΑΕΚ και γενικότερα με την πρωτοφανή στάση του στον τρόπο που σφύριζε…

 

Οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές και το μόνο που θα θυμάται κανείς από το πρώτο μέρος είναι ένα σλάλομ του Ρότα κι ένα σουτ με το αριστερό από καλή θέση στην περιοχή που πέρασε άουτ. Όλα τα υπόλοιπα σουτ (από πλευράς Γκατσίνοβιτς για την ΑΕΚ) ήταν για κλάματα.

Μια μεγάλη τριπλή ευκαιρία στην έναρξη του δευτέρου μέρους άλλαξε τα δεδομένα και ανέβασε τον ρυθμό του αγώνα. Ο Μαντσίνι έπιασε το σουτ, ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, ο Ιωαννίδης πήρε το ριμπάουντ κι απέκρουσε ξανά και στην επαναφορά ο Τσέριν εκτέλεσε άουτ.

Γκολ του Αστέρα, αλλά φάουλ στον Χατζισαφί: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά τους ανθρώπους της ΑΕΚ; (vid)

Ο Γιόνσον στο 47′ υποχρέωσε σε σπουδαία επέμβαση τον Μπρινιόλι με διαγώνιο σουτ ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι κεφαλιές του Σιμάνσκι και του Μήτογλου δεν δημιούργησαν ζητήματα στον Μπρινιόλι και το μόνο που πήγε να τινάξει το ματς στον αέρα είναι το πέναλτι που σφύριξε με αυτοπεποίθηση ο Νταμπάνοβιτς στο 98′. Ενημερώθηκε πως υπάρχει επιθετικό φάουλ νωρίτερα από τον Σιμάνσκι κι έτσι δεν χρειάστηκε να δει τι ανύπαρκτη παράβαση πήγε να σφυρίξει…

 

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς

Κόκκινη: 90+8′ Τσόκαϊ

Κίτρινες: Άμραμπατ, Αραούχο / Κουρμπέλης, Πέρεθ, Μπρινιόλι

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (70′ Σιντιμπέ), Μουκουντί (81′ Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70′ Μάνταλος), Άμραμπατ (46′ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70′ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (88′ Τσόκαϊ), Τσέριν (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80′ Βέρμπιτς).

PLAY OFF: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Βόλος – Ολυμπιακός 0-3

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Παναθηναϊκός 62
  2. ΑΕΚ 60
  3. Ολυμπιακός 59
  4. ΠΑΟΚ 57
  5. Άρης 40
  6. Βόλος 39

PLAY OFF: Η ΕΠΟΜΕΝΗ (2η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 2/4

Παναθηναϊκός – Βόλος (18:00)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (19:30)

Ολυμπιακός – Άρης (21:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς