25.3 C
Athens

Γκολ του Αστέρα, αλλά φάουλ στον Χατζισαφί: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά τους ανθρώπους της ΑΕΚ; (vid)

Ο Mythbuster του ΑΘΛΟΥ αναλύει τη διαιτησία του Βούλγαρου Καμπάκοφ στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και αναρωτιέται πόσο πιο πιστευτές θα ήταν οι διαμαρτυρίες των Κιτρινόμαυρων, αν δεν είχαν εκτεθεί αναίτια μετά το Αστέρας - Ολυμπιακός

Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τα χάλια του δεν περιμέναμε να φτάσει ο Σεπτέμβριος του 2022 για να το διαπιστώσουμε. Ούτε βέβαια χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για τους υπαίτιους. Αρκεί μια βόλτα στα σάιτ και στα social media για να καταλάβει κάποιος τι καπνό φουμάρει ο καθένας και με ποιους «κανονισμούς διαιτησίας» επιθυμεί να λειτουργεί η Super League.

Το βράδυ της Κυριακής ο γίγαντας της βουλγαρικής διαιτησίας, Γκεόργκι Καμπάκοφ, καθάρισε μέσα σε ένα πεντάλεπτο το αθηναϊκό ντέρμπι με δυο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε εντονότατα, αυτή τη φορά εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής όπως έκανε με τον αρχικό ορισμό Σιδηρόπουλου που προφανώς τη βόλευε μια χαρά.

Οι Ενωσίτες αμφισβήτησαν και τα δυο πέναλτι σε βάρος τους και τα επιχειρήματά τους ειδικά στην πρώτη περίπτωση μοιάζουν αρκετά πειστικά. Στη φάση που ο Χατζισαφί κάνει πέναλτι, έχει προηγηθεί σπρώξιμο του Σπόραρ με τα χέρια του Σλοβένου να είναι απλωμένα στην πλάτη του αντιπάλου του.

Ακόμα και μια μικρή επαφή σε ένα σώμα που βρίσκεται στον αέρα ή που ετοιμάζεται εκείνη τη στιγμή να αφήσει το έδαφος, είναι αρκετή για να το βγάλει εκτός πορείας. Μπορεί σε ένα τέτοιο μαρκάρισμα να μη δοθεί πέναλτι αν ο αμυντικός είναι εκείνος που σπρώχνει, ωστόσο κάλλιστα μπορεί να σφυριχτεί επιθετικό φάουλ όταν τα δεδομένα είναι όπως αυτά στην επίμαχη φάση.

Χατζισαφί Σπόραρ πέναλτι

Το αξιοπερίεργο είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την αδικία από τον Καμπάκοφ, τις προάλλες προσπαθούσαν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε στην Τρίπολη. Ο λόγος ασφαλώς ήταν το γκολ που ολόσωστα ακυρώθηκε μετά το καθαρό επιθετικό φάουλ – κλείδωμα του Μπενίτο στον Άβιλα, προκειμένου να βγει από την πορεία της μπάλας ο Ισπανός μπακ των πρωταθλητών.

Μπενίτο Άβιλα Φάουλ Αστέρας Τρίπολης Ολυμπιακός Καραντώνης

Το φοβερό είναι πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτύρονται και για το δεύτερο πέναλτι. Αρχικά υποστήριξαν ότι επρόκειτο για μαρκάρισμα εκτός περιοχής, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει αφού η επαφή ολοκληρώνεται μέσα από τη γραμμή.

Στη συνέχεια αμφισβητήθηκε το κατά πόσο το τζαρτζάρισμα που προσπάθησε να κάνει ο Λιβάι Γκαρσία στον Γκάνεα στοιχειοθετούσε παράβαση. Εκεί όντως μπορεί να γίνει μια κουβέντα. Κουβέντα όμως μπορεί να γίνει για μια αντίστοιχη περίπτωση στον Βαλμπουενά. Πού; Στην Τρίπολη, εκεί που σύμφωνα με τον Γιάννη Καραλή ο διαιτητής δεν άφησε τον Αστέρα να νικήσει.

Καραλής για το Αστέρας – Ολυμπιακός: «Μήπως να τους βλέπουμε όλους να χάνουν όταν δέχονται κανονικότατο γκολ;»

Κάθε ομάδα στον κόσμο θεωρεί ότι αδικείται από τη διαιτησία, αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Όταν όμως μια ομάδα αλλάζει γνώμη για αντίστοιχες φάσεις μέσα σε λίγες μέρες, ανάλογα με το ποιος αγωνίζεται, είναι σαφές πως το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιείται, αφού πρωτίστως έχει χάσει το όποιο δίκιο της.

Πόσο πιο πιστευτές θα ήταν σήμερα οι διαμαρτυρίες της ΑΕΚ αν δεν είχε μεσολαβήσει εκείνη η ατυχέστατη τοποθέτηση του κυρίου Καραλή που παρέσυρε κάμποσους ακόμη ανθρώπους αντιολυμπιακών αισθημάτων στο ίδιο ολίσθημα;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Το 12ο φετινό sold out στη Euroleague είναι γεγονός, εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια με Μπαρτσελόνα

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εξαφάνισαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για το Game 3 κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι έτσι το ΣΕΦ θα είναι -για 12η φορά φέτος- κατάμεστο, στο πλάι των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα των πλέι οφ: Στις 12/5 το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, στις 19 Μαΐου η τελευταία αγωνιστική

Έτσι διαμορφώνεται από εδώ και στο εξής το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών στα πλέι οφ της Super League, με το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα που είχε αναβληθεί, να ορίζεται για τις 12 Μαΐου, τρεις μέρες μετά τη ρεβάνς των Ερυθρολεύκων με την Άστον Βίλα

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε την πιο δύσκολη πίστα για να διατηρηθεί εμφατικά στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε back to back πρωταθλητής και ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για την πολλαπλή επιτυχία των Ερυθρόλευκων σε μια σκληρή χρονιά διαρκούς αμφισβήτησης