22.1 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Ανατροπή με Ζίβκοβιτς και VARίσιο πέναλτι

Ο Αλβανός VARίστας κάλεσε τον Σουηδοϊρακινό διαιτητή να δει στην οθόνη μια επαφή του Μπράμπετς με τον Σβαμπ και κάπως έτσι ξεκίνησε η ανέλπιστη ανατροπή του ΠΑΟΚ στο «Βικελίδης»

Ο ΠΑΟΚ είχε να νικήσει σχεδόν δυο χρόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μάλιστα, σε αυτά τα τρία ματς που μεσολάβησαν από εκείνο το 0-1 (Απρίλιος του 2021) οι Ασπρόμαυροι δεν είχαν πετύχει ούτε ένα γκολ στην έδρα του Άρη. Λαμβάνοντας υπόψη απ’ όσα διαδραματίστηκαν στο ξεκίνημα του αποψινού ματς, όλα έδειχναν ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα έφευγε για τέταρτη σερί φορά χωρίς νίκη από την έδρα του συμπολίτη του.

Αυτή η διάχυτη εντύπωση δημιουργήθηκε πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα, όταν ο Λουίς Πάλμα πέτυχε στο 12′ ένα πανέμορφο γκολ, από αυτά που έκαναν διάσημους τους παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μπορεί η Ονδούρα να μην έχει τη φήμη της… ποδοσφαιρομάνας όπως αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο ο Πάλμα θύμισε κάτι από Βραζιλιάνο ή Αργεντίνο με την απίθανη προσπάθειά του.

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στα επόμενα λεπτά για να φτάσει στην ισοφάριση, οι Κίτρινοι ήταν εκείνοι που έφτασαν άλλες δυο φορές με αξιώσεις κοντά στο γκολ. Μέσα σε ενάμισι λεπτό (από το 38′ ως το 39′), ο Άρης σημάδεψε δυο φορές τα δοκάρια του Κοτάρσκι, μια με τον Ιτούρμπε και άλλη μια με τον Φαμπιάνο.

Ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με το μίνιμουμ προβάδισμα που θα μπορούσε να έχει και ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών του Τερζή υπήρχε η ιδέα μιας συντηρητικής προσέγγισης στο β’ μέρος, ένα παιχνίδι υπομονής που θα χτυπούσε τον ΠΑΟΚ στην κόντρα. Αν αυτό συνέβη συνειδητά, τότε οι Αρειανοί θα πρέπει να τα βάλουν με τον εαυτό τους…

Με τριπλή αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ρίχνοντας στο ματς Τάισον, Σοάρες και Σβαμπ. Τελικά, για να συμβεί αυτή η αλλαγή χρειάστηκε ένα πέναλτι που καταλόγισε ο Σουηδός διαιτητής Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ έπειτα από παρέμβαση του Αλβανού VARίστα Γιουτζίν Σαγιά. Ένα πέναλτι από αυτά που δεν δίνονταν ποτέ στην προ VAR εποχή, με μια επαφή του Μπράμπετς στον Σβαμπ ενώ ο τελευταίος ήταν στον αέρα, έφερε στον ΠΑΟΚ μια μάλλον ανέλπιστη ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το σάστισμα των παικτών του Απόστολου Τερζή και έξι λεπτά αργότερα βρήκαν και δεύτερο γκολ. Σε συνδυασμό από τα αριστερά, ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα, ο Σιαμπάνης δεν έδιωξε πειστικά και ο Ζίβκοβιτς με το αριστερό, ουσιαστικά σε κενή εστία, έκανε το 1-2. Το παιχνίδι κάπου εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε, αφού τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους κι οι διακοπές ήταν συνεχείς. Στις καθυστερήσεις, πάντως, σημειώθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων, με την Αστυνομία να αναλαμβάνει δράση και τον Λουτσέσκου να αποβάλλεται. Το σκορ δεν άλλαξε πάρα τα 16 (!!!) λεπτά καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για μια θέση στην πρώτη δυάδα, με τον Άρη να παραμένει μεν πάνω από τον έκτο Βόλο, έχοντας όμως μόλις ένα βαθμό διαφορά στη μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ (Σουηδία)

Κίτρινες: Οντουμπάτζιο, Καμαρά, Φαμπιάνο  – Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Κάργας.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζιο, Μαζικού (86′ Πίρσμαν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (87′ Νταμπό), Νταρίντα, Πάλμα (86′ Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (80′ Γκρέι), Ιτούρμπε (80′ Καμάτσο), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα (46′ Σοάρες), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (46′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (46′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (88′ Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (62′ Τόμας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς