18.6 C
Athens

Ο «ψημένος» Λάτο, ο έτοιμος Σουάσο και η απόφαση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για την τελική του κίνηση αναφορικά με την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τις δύο περιπτώσεις που προκρίνονται να έχουν αρκετές ομοιότητες αλλά κι ένα φαβορί

Ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδανικά το 2022 με μία εμφατική «πεντάρα» έναντι του Αστέρα Τρίπολης, δείχνοντας ότι με δεδομένη την ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα έχει τη δυνατότητα να μπει ακόμα πιο δυνατά στη μάχη του πρωταθλήματος, μέχρι το φινάλε του δευτέρου γύρου.

Οι Ερυθρόλευκοι πετούν φωτιές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αλλά έχουν ακόμη κενά πίσω και αυτά θέλουν να καλύψουν τον Γενάρη.

Πρώτο τους μέλημα η απόκτηση ενός αριστερού μπακ, που όπως και στην περίπτωση του Ροντινέι στα δεξιά, θα προορίζεται για βασικός. Το όνομα του Τόνι Λάτο είναι αυτό που για δεύτερη συνεχόμενη μεταγραφική περίοδο βρίσκεται πολύ ψηλά -ίσως κα ψηλότερα απ’ όλα τα υπόλοιπα- στη λίστα των πρωταθλητών Ελλάδας, με τον 25χρονο Ισπανό μπακ να δείχνει αποφασισμένος για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, ειδικότερα από τη στιγμή που η πρόταση ανανέωσης που τού πρότεινε η Βαλένθια δεν τον ικανοποίησε οικονομικά.

Ο Γκατούζο κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον κρατήσει στο ρόστερ, ωστόσο με δεδομένο ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος από την 1η Ιανουαρίου, οι προσπάθειές του φαντάζουν μάταιες. Εκεί θέλει να «πατήσει» και ο Ολυμπιακός για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα ώστε να πάρει φανέλα βασικού και να βρει ξανά την αγωνιστική του ταυτότητα, αφού στη Βαλένθια ήταν η δεύτερη λύση πίσω από τον Γκαγιά.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες, σύμφωνα πάντα με τους Χιλιανούς, φέρεται να εξετάζουν από κοντά και την περίπτωση του Γκάμπριελ Σουάσο, ο οποίος ανήκει στην Κόλο-Κόλο της πατρίδας του και επίσης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Στην Χιλή, κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές του Ολυμπιακού με τον παίκτη, ο οποίος έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του φέτος και μοιάζει «έτοιμος» να μπει άμεσα στα πλάνα του Μίτσελ, εφόσον επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ των Χιλιανών.

Βέβαια, στο σενάριο της απόκτησής του υπάρχουν και κάποια εμπόδια, όπως το γεγονός ότι ο 25χρονος αμυντικός δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και έτσι ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων.

Μένει να φανεί ποια θα είναι τελικά η απόφαση των Ερυθρολεύκων, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του Μίτσελ, για μία θέση που «καίει» και χρήζει άμεσης ενίσχυσης…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς