18.3 C
Athens

Άρης: Ο Νταρίντα που μπορεί να σουλουπώσει το κέντρο και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Οι Κίτρινοι έκαναν τα απολύτως αυτονόητα στη Λιβαδειά και πλέον περιμένουν τον Νταρίντα που είναι ικανός να δώσει άλλη αύρα στον προβληματικό άξονα μαζί με τον Ετέμπο - Εξελίξεις με Βίντρα, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ιτούρμπε και στόπερ

Όταν ο παίκτης (Ματέο Γκαρσία) με τα περισσότερα χιλιόμετρα στο κέντρο σου δεν ξεπερνά τα 8,5 σε ματς που δεδομένα χρειάζεσαι τρεξίματα και που ξεκινάς με μόνο έναν καθαρόαιμο «κόφτη» (Νταμπό), τότε η ενίσχυση είναι επιτακτική και η αλλαγή πλάνου για τα χαφ αυτονόητη.

Ο Άρης μπορεί να πέρασε με σκορ πρόκρισης από τη Βοιωτία αλλά αυτή τη φορά δεν πρέπει να μείνει στο αποτέλεσμα και να δει την αγωνιστική αλήθεια που παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια του όσο πιο νωρίς γίνεται, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη κι αστοχίες του πρόσφατου παρελθόντος. Πάντως, τα αντανακλαστικά της διοίκησης του, σε αυτό το κομμάτι, ήταν άμεσα και δείχνουν προς την σωστή κατεύθυνση.

Απότομη εισαγωγή, αλλά επιβεβλημένη, με δεδομένο ότι οι Κίτρινοι έκαναν αυτό που έπρεπε στη Βοιωτία, μπήκαν με το δεξί στη μετά-Μουντιάλ εποχή και πλέον περιμένουν τον Νταρίντα κι αυτούς που θα ακολουθήσουν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να δουν μέχρι πού μπορούν να βάλουν τον φετινό πήχη.

Για τον Τσέχο μέσο, τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα και θυμίζουν την περίπτωση Ετέμπο. Όταν είχε έρθει ο Νιγηριανός μέσος στη Θεσσαλονίκη είχαμε γράψει για τον παίκτη που θα λύσει την σπαζοκεφαλιά στα χαφ και ως ένα μεγάλο βαθμό το έκανε. Ωστόσο, «φώναζε» για βοήθεια και έπρεπε να κάνει υπομονή μέχρι τον Δεκέμβρη για να τη λάβει.

Ο Άρης έψαξε προσεκτικά και μεθοδευμένα στο παζάρι για τον παρτενέρ του Αφρικανού μέσου και βρήκε στο πρόσωπο του πολύπειρου Βλάντιμιρ Νταρίντα αυτόν τον ακούραστο εργάτη που ξέρει να κόβει, τρέχει πολύ παραπάνω από τον μέσο «30άρη» και έχει τα στοιχεία για να «σουλουπώσει» την μεσοαμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων που είναι φανερό ότι στερούνται ταχύτητας, εμπειρίας και ασφάλειας στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Άρης: Έδωσαν τα χέρια Καρυπίδης και Νταρίντα, συμφωνία για 2,5 χρόνια

Ο Τσέχος άσος δεν είναι ο χαφ που θα πατήσει την αντίπαλη περιοχή, ούτε καν αυτός που θα μοιράζει τις ασίστ σαν καραμέλες, αλλά ξέρει να κρατά τη θέση του στο γήπεδο, να «κατεβάζει» σωστά την μπάλα, έχει τρομακτικά καλό ποσοστό -για τα επίπεδα της Bundesliga- ποσοστό στις εύστοχες μεταβιβάσεις (άγγιζε το 85%) και τρέχει για… τρεις! Με λίγα λόγια ένα πολυεργαλείο που συνδέει τα στόπερ με την «κουλούρα» στο κέντρο και ποτέ δεν θα σου παίξει κάτω από 100% των δυνατοτήτων του.

Κάνει ελάχιστα λάθη και τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν απόλυτα με αυτά του Ετέμπο, ο οποίος με έναν καλό Νταρίντα στο πλάι του θα απελευθερωθεί ακόμα περισσότερο και δίχως να έχει συνεχώς το μυαλό του στο τι γίνεται στην πλάτη του, θα παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες δίνοντας στηρίγματα και ανάσες σε Μανού Γκαρθία ή Πάλμα. Ή στον Αμπουμπακάρ Καμαρά

Και κάπου εδώ «κολλάει» απόλυτα να ανοίξουμε τον φάκελο των επόμενων μεταγραφικών κινήσεων του Άρη, με τον γνώριμο στο κοινό του Βικελίδης Μαυριτανό επιθετικό να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Θόδωρο Καρυπίδη για την επιστροφή του.

Ο Άρης θέλει να κλείσει άμεσα τον φάκελο του Αμπουμπακάρ Καμαρά

Όπως φαίνεται, η επιθυμία του αφεντικού του Άρη να τον φέρει ξανά στο Χαριλάου είναι τόσο μεγάλη που δεν επηρεάστηκε από την επικείμενη απόκτηση του Ματέι Βίντρα, ο οποίος επίσης θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Για τον Καμαρά, το θέμα παραμένει κάτι παραπάνω από «ζεστό» και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει οριστικά, με το πιο πιθανό να είναι ο Μαυριτανός στράικερ να αφήσει πρόωρα τα ερυθρόλευκα για να αγωνιστεί ξανά με τα «κιτρινόμαυρα», που μεταξύ μας τού πάνε και περισσότερο.

Για τον Βίντρα, ο Άρης θα περιμένει τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίκτης στο σήμερα, αλλά οι πληροφορίες μας από Τσεχία αναφέρουν ότι ο 30χρονος φορ είναι σε καλή κατάσταση και σύντομα θα πατήσει ξανά χορτάρι. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα φέρει και τις υπογραφές μεταξύ των Θεσσαλονικέων και της πλευράς του Τσέχου ποδοσφαιριστή.

Κάποιες λεπτομέρειες, που θα διευθετηθούν μέχρι την Κυριακή, απομένουν και για την ανακοίνωση του Νταρίντα, ο οποίος πάντως θα είναι διαθέσιμος από την πρώτη Γενάρη του 2023.

Σημειώνεται ότι ο Άρης δεν προτίθεται να ανοίξει τον φάκελο των εξτρέμ, καθώς παρά τα όσα ακούστηκαν ο Ιτούρμπε θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, ο Μαντσίνι είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι θα φύγει (πιθανότατα με προορισμό τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό), ενώ σε περίπτωση απόκτησης του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο Πάρντιου αυτόματα θα έχει μία ακόμη αξιόπιστη επιλογή για τα άκρα της επίθεσης.

Στα στόπερ είναι όπου γίνεται η συζήτηση για άμεση ενίσχυση καθώς ο Ενκουλού είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, οι Μπράμπετς και Φαμπιάνο όχι τόσο σταθεροί όσο πέρυσι και μετά το… χάος. Εφόσον βρεθεί μία περίπτωση που να αρέσει και να είναι οικονομικά διαχειρίσιμη τότε θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ κατά προτίμηση από την αγορά του εξωτερικού, ώστε να κλείσουν στις 3+1 οι μεταγραφικές κινήσεις του χειμώνα.

Ενός χειμώνα που θα κρίνει πολλά για το αγωνιστικό μέλλον των Κιτρίνων σε μία σεζόν γεμάτη παραξενιές.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς