18.1 C
Athens

Λεβαδειακός – Άρης 1-2: Λάτιν ανατροπή στη Βοιωτία με Ιτούρμπε και Πάλμα (vid)

Η είσοδος του Ιτούρμπε στο δεύτερο μέρος και η απίθανη εκτέλεση φάουλ του Πάλμα κλείδωσαν κάτι παραπάνω από... μισή πρόκριση με ανατροπή στους «8» του Κυπέλλου για τον Άρη

Καθοριστικότατο βήμα για να βρεθεί στους «8» του Κυπέλλου έκανε ο Άρης στη Λιβαδειά επικρατώντας με ανατροπή με 1-2 του Λεβαδειακού των αρκετών απουσιών.

 

Η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα – στη μοναδική φάση της στο πρώτο μέρος – αλλά με την είσοδο του Ιτούρμπε και την άνοδο του Πάλμα οι Κίτρινοι από στημένες φάσεις έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα και θα είναι άνετοι στον επαναληπτικό του Χαριλάου.

Το πρώτο μέρος βρήκε την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να δυσκολεύεται να διασπάσει τους Βοιωτούς που έψαχναν τη στιγμή τους και τη βρήκαν στο 40ό λεπτό, όταν ουσιαστικά οι Κίτρινοι παρουσιάστηκαν αποδιοργανωμένοι με τον Νταμπό και τον Ματέο Γκαρσία να συνθέτουν ένα αργό δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Ο Βήχος έκανε κάθετη κίνηση κουβαλώντας την μπάλα για αρκετά μέτρα και τη σωστή στιγμή πάσαρε για τον Τσιριγώτη που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, πέρασε τον Σιαμπάνη και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0.

 

Ο Πάρντιου πέρασε τον Ιτούρμπε στο δεύτερο μέρος αντί του αρνητικού Έντουιν Ροντρίγκες η ισοφάριση ήρθε σχεδόν αμέσως από τον Παραγουανό στο 52ο λεπτό.

Ο Τσάπρας έκανε γύρισμα στον Μάρκοβιτς κι ο διαιτητής υπέδειξε έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή καθώς ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έπιασε την μπάλα με τα χέρια. Ο Πάλμα πάτησε για τον Ιτούρμπε που έπιασε μια εξαιρετική εκτέλεση και έκανε το 1-1.

 

Ο Πάλμα ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 63′. Ο επιθετικός από την Ονδούρα από τα αριστερά έκανε μια φοβερή εκτέλεση φάουλ και έπιασε στον ύπνο τον Μάρκοβιτς που είχε πάρει θέση περιμένοντας σέντρα στην καρδιά της περιοχής του.

 

Κάπου εκεί ουσιαστικά μπήκαν οι τίτλοι τέλους. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς προχώρησε σε κάποιες αλλαγές, αλλά η εικόνα της ομάδας του επιθετικά δεν έπειθε πως θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ ισοφάρισης, με αποτέλεσμα ο Άρης να προχωρήσει σε άριστη διαχείριση, ειδικά μετά την είσοδο του Ντουκουρέ.

Το πρόβλημα όμως που δημιουργήθηκε αφορά στον Πάλμα, ο οποίος στο 82′ έδωσε τη θέση του στον Μαρμαρίδη λόγω σφιξίματος που αισθάνθηκε στον οπίσθιο μηριαίο και ασφαλώς σήμανε συναγερμός και υπάρχει έντονη ανησυχία ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Κωνσταντινίδης (78′ Τζημόπουλος), Μπαχανάκ, Βήχος, Νίκας, Μεχία, Σκβάρκα, Βρακάς (67′ Γιαννιώτας), Τσιριγώτης (64′ Μουτίνιο), Δούμτσιος (78′ Πέτρε).

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο (73′ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (73′ Μαζικού), Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο, Ροντρίγκες (46′ Ιτούρμπε), Πάλμα (82′ λ. τρ. Μαρμαρίδης), Γκρέι (73′ Ντουκουρέ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς