15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ειδοποιός διαφορά στην υπόθεση Μαντσίνι και το «θέλω» του Αργεντίνου

Μπορεί ο Μαρτίνς να τον είχε απορρίψει για χάρη του Καμαρά, αλλά με τον Μίτσελ θα ναι αλλιώς: Τα νέα δεδομένα με Μαντσίνι στον Ολυμπιακό, η στάση του Άρη και ο δύσκολος χειμώνας του Αργεντίνου μακριά από το Χαριλάου

Ντάνιελ Μαντσίνι και ΠΑΕ Άρης βρίσκονται σε διαδικασία λήξης της συνεργασίας τους, η οποία πέρασε από 40 κύματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ελέω της αλλαγής προσώπου σε ό,τι αφορά την μανατζερική «στέγη» του Αργεντίνου, αλλά και την πρόθεση του 26χρονου εξτρέμ να αποχωρήσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης», η οποία εκφράστηκε έντονα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης πήρε και αυτή την υπόθεση στα χέρια του, κατάφερε σε πρώτη φάση να πείσει τον Αργεντίνο να κλείσει τα μάτια του στα εκατομμύρια των Αράβων και να μείνει στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη, ωστόσο η καθυστέρηση στην πληρωμή και το μπόνους στο συμβόλαιο (που περίμενε νωρίτερα ο Μαντσίνι) οδήγησαν τον Αργεντινό στην απόφαση να τοποθετηθεί δημόσια κατά της ΠΑΕ των Κιτρίνων, ανοίγοντας από μόνος του την πόρτα της εξόδου από το Χαριλάου.

Ο Μαντσίνι, ο Παναθηναϊκός και ένα συμβόλαιο που αιωρείται εδώ και μήνες

Για το πώς οι δύο άνδρες (Καρυπίδης – Μαντσίνι) έφτασαν σε αυτό το σημείο, τα γράψαμε σε προηγούμενο κείμενο, καθώς και για τον ρόλο του εκπροσώπου του Αργεντινού άσου στην όλη υπόθεση. Σε ό,τι αφορά τώρα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού τα δεδομένα είναι δύο, αν και έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά από το περασμένο καλοκαίρι.

Πρώτον, ο Ολυμπιακός είχε δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Μαντσίνι από τον Ιούνιο, ωστόσο αυτό δεν μετατράπηκε ποτέ σε επίσημη πρόταση προς τον Άρη, καθώς με απόφαση Μαρτίνς το βάρος έπεσε στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος εν τέλει αποκτήθηκε αλλά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από τον ερχόμενο Γενάρη.

Κάπου εδώ ανοίγει η πρώτη παρένθεση για να αναφερθεί ότι ο Άρης έχει στο κάδρο του ήδη αρκετές επιλογές για τη θέση του φορ οι οποίες και εξετάζονται, με τον Μαυριτανό άσο να παραμένει μία από αυτές, αλλά όχι στην κορυφή της λίστας.

Βέβαια, στο τραπέζι έχει πέσει ήδη η πρόταση για «τράμπα» του Καμαρά με τον Μαντσίνι ώστε να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές από το deal, ωστόσο αυτό το σενάριο φαίνεται να μην αφήνει πλήρως ικανοποιημένο το αφεντικό της ΠΑΕ Άρης, ενώ και στον Ολυμπιακό εκφράζουν τους… προβληματισμούς, τους με δεδομένο ότι θα κληθούν να πληρώσουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που δικαιούται η Φούλαμ από την πώληση του Καμαρά, καθώς και να προσφέρουν ένα έξτρα ποσό για την απόκτηση του Μαντσίνι. Πάντως, είναι μία επιλογή που στο τέλος του μήνα θα κρίνει πολλά αναφορικά με την τελική έκβαση των συζητήσεων.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει από το περασμένο καλοκαίρι είναι το συμβόλαιο του Αργεντινού με τον Άρη, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το 2024. Από την Αλκμήνης ξεκαθαρίζεται ότι ο παίκτης «θα πωληθεί στην τιμή που πρέπει» και η οποία μεταφράζεται σε προσφορά minimum 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που, από την άλλη, έχει αλλάξει είναι το πρόσωπο στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού. Μπορεί ο Μαρτίνς να απέρριψε τον Μαντσίνι για να φέρει στον Πειραιά τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, αλλά ο Μίτσελ έχει άλλα σχέδια και έχει εισηγηθεί θετικά για τον Αργεντινό εξτρέμ, που η αλήθεια είναι ότι έχει τα στοιχεία για να «δέσει» άμεσα στο παιχνίδι των Ερυθρολεύκων.

Μαντσίνι

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά στις όποιες διαπραγματεύσεις μπορεί να προκύψουν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και λέμε «μπορεί» καθώς από το περιβάλλον του Άρη τονίζεται ότι για την ώρα δεν έχει γίνει καμία επίσημη προσέγγιση ούτε από τον Παναθηναϊκό, όπως ακούστηκε, αλλά και ούτε από τον Ολυμπιακό, που όπως και το καλοκαίρι, έχει ξανά ψηλά στο μεταγραφικό του μπλοκάκι το όνομα του Μαντσίνι.

Πάντως, ο Έλληνας εκπρόσωπος του παίκτη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε επικοινωνία με ανθρώπους του Ολυμπιακού, έχοντας προτείνει τον πελάτη του σε αρκετές ομάδες εντός αλλά κι -κυρίως- εκτός Ελλάδας.

Άλλωστε, η Κοπεγχάγη που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τον Μαντσίνι πριν λίγους μήνες αναμένεται να επανέλθει με μία δελεαστική προσφορά, ενώ ανοιχτά μέτωπα για την συνέχεια της καριέρας του ποδοσφαιριστή υπάρχουν και σε Ιταλία, Ισπανία και Αργεντινή.

Το μεγάλο «θέλω» του ίδιου του παίκτη είναι να πάει σε μία ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κι ένα συμβόλαιο καλύτερο από αυτό που τού προσφέρει εδώ και 3,5 χρόνια ο Άρης (κοντά στις 600.000 ευρώ).

Το ότι από τον ερχόμενο Γενάρη θα συνεχίσει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, είναι και το μόνο δεδομένο στην παρούσα χρονική περίοδο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς