16.4 C
Athens

Ο Μαντσίνι, ο Παναθηναϊκός και ένα συμβόλαιο που αιωρείται εδώ και μήνες

Το σίριαλ μεταξύ Άρη και Μαντσίνι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι κι όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα: Η νέα μανατζερική στέγη του Αργεντίνου που άλλαξε τα δεδομένα, οι υποσχέσεις από πλευράς Καρυπίδη και ο παρεξηγημένος ρόλος του Παναθηναϊκού στην υπόθεση

To σίριαλ μεταξύ Άρη και Μαντσίνι μπορεί να ήρθε τώρα στο φως, αλλά στην πραγματικότητα απασχολεί το εσωτερικό των Κιτρίνων από τον περασμένο Αύγουστο. Έναν Αύγουστο που αποδείχθηκε αρκετός για να «διαλύσει» ένα προκαθορισμένο συμβόλαιο και μερικές υποσχέσεις τόσο από την πλευρά του Αργεντίνου όσο και από αυτήν της ΠΑΕ Άρης.

Επιστρέφουμε στο σήμερα, που τα πράγματα στις σχέσεις των δύο πλευρών αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και πλέον αποκτούν αποκλειστικά επαγγελματικό χαρακτήρα. Και λέμε «πλέον», διότι δεν είναι δα και μεγάλο το διάστημα από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν στην κουβέντα που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Αργεντινό άσο αποφασίστηκε να συνεχίσουν από κοινού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2023, τότε που κρίθηκε ότι θα ήταν πιο ξεκάθαρο το τοπίο αναφορικά με τις προτάσεις που θα έφταναν στης Αλκμήνης για την υπογραφή του 26χρονου εξτρέμ.

Εξού και η δέσμευση περί αύξησης των απολαβών του ποδοσφαιριστή, εφόσον τηρούσε τον λόγο του και παρέμενε στο Βικελίδης μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν κι όχι κατά τη διάρκεια αυτής, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Μαντσίνι στο πολυσυζητημένο ποστ του.

Απασφάλισε κατά της ΠΑΕ Άρης ο Μαντσίνι: «Ήμουν απλήρωτος μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, είπαν ψέματα για το συμβόλαιό μου»

Τα πάντα άλλαξαν, όταν μέχρι τις 5 Νοεμβρίου ο Μαντσίνι είδε να μην διαγράφεται στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 91.000 ευρώ από οφειλές της διοίκησης τόσο από την περασμένη σεζόν όσο και από τους πρώτους μήνες της τρέχουσας, γεγονός που έκανε τον Έλληνα μάνατζέρ του να ζητήσει εξηγήσεις.

Βέβαια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, από τη στιγμή που ο Αργεντινός άλλαξε μανατζερική στέγη στις αρχές του Σεπτέμβρη η αναζήτηση προσφορών από ομάδες δεν σταμάτησε στιγμή, ακόμα και μετά τη συνάντηση του ποδοσφαιριστή με τον ισχυρό άνδρα του Άρη.

Μεξικό, Ντουμπάι, Δανία, Ισπανία, Αργεντινή αλλά και Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες με τις οποίες ο εκπρόσωπος του Μαντσίνι άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας όλο αυτό το διάστημα, με τους ανθρώπους του Άρη να ενοχλούνται από αυτή την στάση και τελικώς να αντιδρούν.

Ο Άρης απάντησε στον Μαντσίνι: «Τακτοποιημένος οικονομικά και τα 3,5 χρόνια, θα πωληθεί στην τιμή που πρέπει»

Την ίδια στιγμή το μυαλό του Μαντσίνι εξακολουθούσε να είναι «θολωμένο» καθώς έβλεπε να καθυστερεί χαρακτηριστικά η πληρωμή του και να μην διασφαλίζεται το μέλλον του.

Ούτως ή άλλως ο Αργεντινός το είχε πάρει απόφαση προ πολλού. Τον Γενάρη θα πίεζε περισσότερο σε σχέση με τον Σεπτέμβρη για τη μεταγραφή του, έχοντας όμως ως σκοπό του να βγει κερδισμένος και ο Άρης, που ζητούσε και ζητάει ακόμα ένα ποσό κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το τρέχον συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι του 2024 να μένει απλώς στα χαρτιά. Η πλευρά Μαντσίνι «γκρίνιαζε» και επί της ουσίας δεν έκοψε ποτέ τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενους συλλόγους, ο Άρης τον «προκάλεσε» θέλοντας να του δείξει ότι αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά, δεν πρόκειται να φύγει κι όλο αυτό μας οδήγησε στο σήμερα. Με τις δύο πλευρές στα «μαχαίρια» και ένα συμβόλαιο… στον αέρα.

Σίγουρα, η αλλαγή προσώπου σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση του Μαντσίνι έπαιξε τον ρόλο της, καθώς ο Θόδωρος Καρυπίδης είδε απότομα τη στάση του παίκτη να αλλάζει, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει από τις 25 Σεπτεμβρίου. Τα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από ομάδα του Ντουμπάι αποφασίστηκε να απορριφθούν κι όσο ο 26χρονος άσος έβλεπε τις απολαβές του αντί να αυξάνονται, να… αγνοούνται, είπε να αλλάξει τροπάριο. Σημασία, άλλωστε, δεν έχει σε ποιον θα δώσουμε το δίκιο αλλά τι αντίκτυπο θα έχει όλο αυτό στην ομάδα.

Αγωνιστικά, σίγουρα θα είναι μεγάλο πλήγμα καθώς οι Κίτρινοι δεν διαθέτουν άλλο εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά του Αργεντινού, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν 4 χρόνια στον σύλλογο και μετά την εξαιρετική περσινή του σεζόν ανέβασε τον πήχη στα ύψη.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να τον αντικαταστήσουν με κάποιον ισάξιο ή και καλύτερο στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, στην οποία δεδομένα πλέον ο Μαντσίνι θα κουνήσει μαντήλι. Υπό έναν απαράβατο όρο. Να φέρει πρόταση άνω των 3 εκατομμυρίων στα γραφεία του Άρη, που σύμφωνα με πληροφορίες ο μάνατζερ του παίκτη δεν θα δυσκολευτεί να βρει.

Πάντως, αυτή η πρόταση φαντάζει από δύσκολο έως ακατόρθωτο να έρθει από τον Παναθηναϊκό. Πρώτον γιατί οι Πράσινοι δεν θα δώσουν τόσα χρήματα για έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί σε ρεζέρβα του Παλάσιος και δεύτερον διότι ο Άρης θα έκανε δεύτερες σκέψεις για να πει το «ναι» και να δώσει τον πολυτιμότερο του παίκτη σε έναν από τους μεγάλους ανταγωνιστές του για το Κύπελλο, σε πρώτη φάση. Και μεταξύ μας, άλλο ο Γκάνεα κι άλλο ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν για τον Άρη.

Το ενδιαφέρον των Πρασίνων και η προσέγγιση του Μαντσίνι μέσω του νέου του εκπροσώπου (για τον οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω) είναι δεδομένα, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει όταν ακουγόταν ότι τον έχει στη λίστα του ο Ολυμπιακός, άλλο το ενδιαφέρον κι άλλο η επίσημη πρόταση. Ο Μαντσίνι, εξάλλου, έχει ως βασικό του μέλημα να πάει σε μία ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα λαμβάνει ετήσιο συμβόλαιο κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, με μία προτίμηση στην αγορά της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Στον Άρη έχει μείνει «κολλημένος» εδώ και 3,5 χρόνια στα 600 χιλιάρικα κι αυτό άρχισε να τον «χαλάει». Βέβαια ο τρόπος που το έβγαλε προς τα έξω μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει στον σύλλογο, κάτι που έρχεται σε αντιπαράθεση με τα όσα ανέφερε στο χθεσινοβραδινό μήνυμά του:

«Η τελευταία μου πρόθεση είναι να προκαλέσω οποιαδήποτε ζημιά στον σύλλογο, θέλω να παίξω για τον Άρη και να κάνω περήφανη την οικογένεια του Άρη».

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς