16.8 C
Athens

Το συγκινητικό αντίο του Φασούλα στον Ζουρπένκο: «Θα τον θυμάμαι πάντα για την πανέμορφη ψυχή του»

Ο μόλις 46 ετών Ανατόλι Ζουρπένκο, που είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 1997, έφυγε τόσο άδοξα και νωρίς από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ που είχε υπηρετήσει πιστά με τις φανέλες 7 ομάδων.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω συλλυπητήριας ανακοίνωσής της δήλωσε συντετριμμένη με τα τραγικά αυτά νέα και όπως υπογραμμίζει: «Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράζουν τη θλίψη μας. Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του».

Δεκάδες συμπαίκτες αλλά και αντίπαλοί του τον χαιρετούν από χθες με μία τεράστια στενοχώρια και συγκίνηση πίσω από τα λόγια τους.

Όλοι κάνουν λόγο για ένα ξεχωριστό αθλητή μα πάνω απ’ όλα αληθινό και υπέροχο άνθρωπο. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος πανηγύρισε μαζί του το Ευρωπαϊκό του 1997 και κάνει λόγο για «τον υπέροχο Τόλη που σήμερα θα έπαιζε άνετα στο NBA, με την τεράστια καρδιά και την πανέμορφη ψυχή».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στη σχετική δημοσίευσή του ο Φασούλας:

«Θα θυμόμαστε ολοι τον Τόλη όχι μόνο για το ταλέντο του. Σήμερα θα έπαιζε με κλειστά μάτια στο ΝΒΑ. Το μεγαλύτερο άλμα η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχω δει σε άνθρωπο του μεγέθους του. Θα τον θυμάμαι πάντα όμως, κυρίως ως μια τεράστια καρδιά μια πανέμορφη ψυχή. Έναν υπέροχο άνθρωπο. Δυστυχώς μόνο 46 ετών αφήνει πίσω του μέσα σε ανείπωτη θλίψη την οικογένεια του στο Volgogrand.

Σε μας εκτός από την θλίψη αφήνει την γλυκιά ανάμνηση και τη χαρά που τον γνωρίσαμε και αυτά που ζήσαμε μαζί του στον Ολυμπιακό. Έφυγες νωρίς φίλε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς