19.9 C
Athens

Πέθανε ο παλαίμαχος φόργουορντ του Ολυμπιακού Ανατόλι Ζουρπένκο

Ο μόλις 46 ετών Ανατόλι Ζουρπένκο που είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 1997, έφυγε σήμερα (24/10) από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ που είχε υπηρετήσει πιστά με τις φανέλες 5 ομάδων

Ξαφνική παγωμάρα επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για τον ξαφνικό χαμό του Ανατόλι Ζουρπένκο, ο οποίος είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 1997.

Όπως ενημέρωσε ο άλλοτε συμπαίκτης του, Αλεξέι Ζεβροσένκο με ανάρτησή του στο Facebook, ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, του Αμαρουσίου, του Σπόρτιγκ, του Πανελληνίου και της Νήαρ Ηστ, του Παπάγου και του Ηλυσιακού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.

Τα αίτια του ξαφνικού θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

«Σήμερα πέθανε ο φίλος μου, Ανατόλι Ζουρπένκο. Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε μου», έγραψε ο Ζεβροσένκο στο Facebook.

Με

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ζουρπένκο κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας(1996, 1997), μία του πρωταθλητή Ευρώπης (1997) που συνδυάστηκε με το τρεμπλ μίας αξέχαστης ερυθρόλευκης κυριαρχίας και μία το Κύπελλο Ελλάδας (1997).

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της ρωσικής, είχε αποκτήσει επίσης την ελληνική υπηκοότητα, αγωνιζόμενος ως γηγενής στα μέρη μας με τις φανέλες 5 διαφορετικών ομάδων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς