15.7 C
Athens

Υπόθεση Πασχαλάκη: Αυτό που φοβόταν ο ΠΑΟΚ…

Ο Insider του Athlosnews αποκαλύπτει το παρασκήνιο της υπόθεσης Πασχαλάκη και το... μαρτύριο της σταγόνας που ζούσαν εδώ και μήνες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μέχρι τελικά να επιβεβαιωθούν την ύστατη στιγμή οι πληροφορίες που έστελναν τον 33χρονο γκολκίπερ στον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι κι επίσημα Ερυθρόλευκος καθώς ο Ολυμπιακός κινήθηκε άμεσα για να καλύψει το κενό που προέκυψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τόμας Βατσλίκ, την ώρα πάντως που οι πληροφορίες εμφάνιζαν τη συμφωνία κλεισμένη εδώ και καιρό.

Ο διεθνής Έλληνας πορτιέρε είχε ξεκαθαρίσει από το ξεκίνημα της σεζόν 2021/22 ότι αυτό θα ήταν το δικό του «last dance» στην Τούμπα έπειτα από 5 χρόνια, 179 ματς και 75 φορές που κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 5 χρόνια διαμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από 1 νταμπλ, 3 Κύπελλα και δεκάδες διαφορετικά look ο 33χρονος κίπερ αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στη συνεργασία του με τον Δικέφαλο του Βορρά και να ψαχτεί για νέες ποδοσφαιρικές πολιτείες, που στην Μικράς Ασίας ήλπιζαν ότι θα τον οδηγήσουν εκτός Ελλάδας.

 

Γι’ αυτό άλλωστε διάφοροι μάνατζερ αλλά και γραφεία ατζέντηδων με τα οποία οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν πολύ καλές σχέσεις, όρμησαν κατευθείαν πάνω του μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ για να του «στρώσουν» το έδαφος με προορισμό -κατά κύριο λόγο- τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα χέρια του Πασχαλάκη, μέσα σε διάστημα 20 ημερών από τη στιγμή που είπε το «αντίο» στη Τούμπα, έφτασαν τουλάχιστον δύο προτάσεις από ομάδες που εδρεύουν στο Ντουμπάι, μετά από σχετικές «παρεμβάσεις» των γνωστών στην πιάτσα της Θεσσαλονίκης μάνατζερ, που συχνά – πυκνά (πριν την εποχή Μπότο) πρότειναν και παίκτες στον Γιώργο Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ.

Ποια ήταν η απάντηση του Πασχαλάκη; Αδιαφορία και… γέλιο, καθώς εξ’ αρχής πρόθεσή του ήταν να συνεχίσει στην Ευρώπη, ενώ από τον Ιούλιο και μετά άρχισε να ζωντανεύει όλο και περισσότερο για τον ίδιο η προοπτική του Ολυμπιακού. Τα σύννεφα είχαν μαζευτεί ήδη πάνω από την Τούμπα…

«Μα πώς γίνεται να αφήνει το συμβόλαιο ενός εκατομμύριου τον χρόνο σε πρωτάθλημα που είναι «ταμάμ» για έναν 33χρονο Έλληνα γκολκίπερ και να θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα;». Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν και κυρίως δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι ο MVP της ομάδας τους θα κατέληγε μέσα σε ένα βράδυ στον Ολυμπιακό. Γιατί τόσο χρειάστηκε για να πειστεί και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Πασχαλάκης κι ας ηχούσαν έντονα στα αυτιά του μέχρι και την τελευταία στιγμή οι σειρήνες από Ντουμπάι και Τραπεζούντα μεριά.

Και λέμε Τραπεζούντα, γιατί και η «ελληνική» Τράμπζονσπορ των Σιώπη – Μπακασέτα προσέγγισε την πλευρά Πασχαλάκη, αλλά δεν τα βρήκε ποτέ μαζί του στο οικονομικό κομμάτι. Με λίγα λόγια δεν έφταναν καν τα πετροδόλαρα που του προσέφεραν οι Άραβες, με τον ίδιο να γυρίζει αδιάφορος την πλάτη.

Η «τρέλα» του Πασχαλάκη τον οδήγησε τελικά στην 5th Avenue του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον Πειραιά, απ’ όπου ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό του ταξίδι πίσω στο 2003, όταν αγωνιζόταν στις Ακαδημίες των Πειραιωτών, πριν τον εντοπίσει ο Πανθρακικός που τού έδωσε και την πρώτη ευκαιρία στη Super League.

Την ίδια στιγμή στη Μεσημβρία τραβάνε τα μαλλιά τους κι ας ισχυρίζονται πως στην ουσία ο Πασχαλάκης δεν δέθηκε ποτέ τόσο πολύ με τον κόσμο της ομάδας. Αρκεί μία «βόλτα» στα social media ή στα καφενεία της Τούμπας για να καταλάβει κανείς ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όσο τον έκραζαν, άλλο τόσο τον αγαπούσαν, θεωρώντας τον απαραίτητο τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το μαρτύριο της σταγόνας για τους ανθρώπους του Δικεφάλου έληξε με τον πιο επώδυνο τρόπο το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο 33χρονος γκολκίπερ ανακοινώθηκε από τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς