18.2 C
Athens

Κόνραντ Ντε λα Φουέντε: Το παιδί της Μασία με χαρακτηριστικά που λείπουν από την επίθεση του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι αποκτούν έναν παίκτη με ταχύτητα, πολύ καλά στοιχεία στο ένας εναντίον ενός και ποδοσφαιρικό θράσος για να καλύψουν την τρύπα στα εξτρέμ και να προσδώσουν περισσότερη φαντασία και ενέργεια στο παιχνίδι τους από τα άκρα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με τη Μαρσέιγ για τον δανεισμό του Κόνραντ Ντε λα Φουέντε και το athlosnews.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το περιμένουμε να δούμε στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» από τον 21χρονο Αμερικανό εξτρέμ που προέρχεται από τη Μασία της Μπαρτσελόνα.

Οι Ερυθρόλευκοι αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν κινήσεις ώστε να κλείσουν τις «τρύπες» του φετινού ρόστερ που ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από ορατές.

Η απόκτηση ενός εξτρέμ με ταχύτητα και έκρηξη στα πρώτα μέτρα κρινόταν απαραίτητη, καθώς κανένας από τους διαθέσιμους παίκτες των Πειραιωτών δεν συνδύαζε τα παραπάνω μαζί με την ικανότητα ντρίμπλας αλλά και άμεσης εκτέλεσης.

Ο Ντε λα Φουέντε είναι τέτοιου είδους εξτρέμ αγωνιζόμενος με την ίδια άνεση τόσο στην αριστερή όσο και στην δεξιά πτέρυγα. Εκρηκτικός με καλές κινήσεις στον χώρο με ή χωρίς την μπάλα και αρκετά επιδραστικός στην μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας, κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του μετρά ήδη 14 γκολ και 10 ασίστ με τις Μπαρτσελόνα Β’ και Μαρσέιγ σε σύνολο 69 συμμετοχών, ενώ έχει αγωνιστεί και 3 φορές με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Μόλις 21 ετών αλλά αρκετά ώριμος ποδοσφαιρικά, ο Κόνραντ είναι ένας ποδοσφαιριστής με καλώς εννοούμενο θράσος, αρκετά πιο γρήγορος στα πρώτα μέτρα από Ραντζέλοβιτς, Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά και σαφώς πιο αποτελεσματικός στην τελική ενέργεια.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι για όσο αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μαρσέιγ (22 ματς με απολογισμό 3 ασίστ) ήταν ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχία στις πετυχημένες ενέργειες με την μπάλα (44,7%) ενώ το ίδιο καλά ήταν και τα ποσοστά του στις εύστοχες μεταβιβάσεις (39,5%).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Στα μείον του συναντάμε τα συχνά προβλήματα τραυματισμών του που ουσιαστικά δεν του επέτρεψαν ποτέ να αναδείξει την αξία του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και τον κράτησαν πίσω στην περσινή σεζόν της Μαρσέιγ που ξεκίνησε ως βασικό γρανάζι του Σαμπάολι.

Εν κατακλείδι, ο μόλις δεύτερος Αμερικανός παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού (ο πρώτος ήταν ο Πίτερ Φιλιππάκος από τη σεζόν 2004-05) αποτελεί τον παίκτη που έλειπε από την επιθετική τράπουλα του Κορμπεράν και που σίγουρα θα προσφέρει ταχύτητα, ουσία αλλά και φαντασία στο παιχνίδι των Ερυθρολεύκων, ειδικότερα απέναντι στις κλειστές άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ένας «μπουκαδόρος» που εφόσον αποδώσει το 50% των δυνατοτήτων του στην Ελλάδα θα κάνει τη διαφορά από την αρχή. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς