20.9 C
Athens

Οι old school «κατατρεγμένοι» που είναι τσακωμένοι και με την τεχνολογία εκτός από την αλήθεια (pics)

Ο Mythbuster ξεκαρδίστηκε με αυτούς που φώναζαν για χέρι του Μανωλά στη φάση του γκολ και που το έριξαν στις κωλοτούμπες όταν αποδείχθηκε πως αν δεν γινόταν το 1-0, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για χέρι του Μήτογλου

Η ΑΕΚ ηττήθηκε για ακόμα μια φορά από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, έκτη συνεχόμενη και μάλιστα χωρίς να σκοράρει. Καμία είδηση ως εδώ. Ούτε και το ότι έχει τέσσερα χρόνια και μια εβδομάδα πλέον να νικήσει τους Ερυθρόλευκους σε οποιαδήποτε έδρα και διοργάνωση.

Ξέρετε τι άλλο δεν αποτελεί είδηση; Ότι κάποιοι προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να εμφανίσουν την ΑΕΚ αδικημένη. Μη γελάτε. Υπάρχουν ένα σωρό «old school κατατρεγμένοι» στην Ένωση που προπαγανδίζουν εδώ και δεκαετίες την αδικία που βιώνει η ομάδα τους.

Τα χρόνια πέρασαν, τα ματς έγιναν όλα τηλεοπτικά, σιγά – σιγά μπήκαν όλο και περισσότερες κάμερες, τα στιγμιότυπα πλέον παίζουν στα σάιτ σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, εισήχθησαν ξένοι διαιτητές, καθιερώθηκε ο θεσμός του VAR και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά η ΑΕΚ έγινε… κουμανταδόρισσα της ΕΠΟ. Για τους «old school κατατρεγμένους» δεν έχει αλλάξει τίποτα: η ομάδα τους αδικείται επειδή έτσι το λένε αυτοί και πάει και τελείωσε.

Δεν έχω καμία διάθεση να πάω την κουβέντα στα εκατοντάδες εκατομμύρια που γράφτηκαν το 2014 στο χιόνι του παλιού ΑΦΜ, το ταξί που λέγεται ότι έχασε ο νομικός σύμβουλος του κράτους το 2004, το επιχορηγούμενο νέο γήπεδο, τα δακρυγόνα, τα φώτα κλπ. Μένουμε αυστηρά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ ήταν για σχεδόν ένα ημίχρονο «καλύτερη» από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμοιαζε παγιδευμένος ανάμεσα στις Συμπληγάδες της πάση θυσία διατήρησης του αήττητου και του σπουδαίου ταξιδιού στο Μπέργκαμο. Ακόμα κι έτσι όμως, η καλύτερη ευκαιρία της Ένωσης ήταν το παραλίγο αυτογκόλ του Μανωλά και εντέλει η ήττα δεν αποφεύχθηκε ούτε αυτή τη φορά.

Ο Ισραηλινός διαιτητής έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένος να μην… ευνοήσει τον Ολυμπιακό, δίνοντας κάμποσα μικρά σφυρίγματα στους φιλοξενούμενους. Τα λεγόμενα κουκουτσάκια. Και όμως, για λίγες ώρες βρέθηκε ο δύστυχος κρεμασμένος στα ιντερνετικά μανταλάκια, αφού οι «old school κατατρεγμένοι» φαντάστηκαν χέρι του Μανωλά πριν το 1-0 του Εμβιλά. Κοτσάρισαν και μια μακρινή θολή φωτογραφία των 0,2 megapixel σε υπερμεγέθυνση και ιδού το νέο αφήγημα: η ΑΕΚ μας αδικήθηκε ξανά από τον κακό Ολυμπιακό.

Να, μια φωτογραφία – τεκμήριο σαν κι αυτή…

Ως γνήσιοι old schoolers λοιπόν, είναι τσακωμένοι και με την τεχνολογία εκτός από την αλήθεια, με την οποία διαχρονικά παίζουν μπουνιές. Ή κάνουν τους τσακωμένους, γνωρίζοντας πως η τεχνολογία ξεβρακώνει κάθε κουτοπόνηρο. Ποια ήταν η πραγματικότητα λοιπόν; Αυτή που έχετε μπροστά στα μάτια σας…

Μανωλάς Μήτογλου

Η μπάλα έρχεται από ψηλά, ο Μανωλάς σκύβει και κάνει επαφή με την ωμοπλάτη. Στη συνέχεια η μπάλα χτυπά στο απλωμένο και σε εντελώς αφύσικη θέση χέρι του Μήτογλου, για να στρωθεί στον Εμβιλά που σκόραρε με διπλή προσπάθεια. Αν ο Γάλλος δεν κατάφερνε να πετύχει το γκολ, ο VAR θα καλούσε τον διαιτητή να πάει να δει τη φάση για να καταλογίσει το αυτονόητο πέναλτι. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγωνία των αιωνίως αδικημένων να εμφανιστούν ξανά ως τέτοιοι που δεν μπήκαν καν στον κόπο να περιμένουν λίγο προτού βγουν στα μπαλκόνια να φωνάξουν. Κι όταν άρχισε να πέφτει το κράξιμο ακόμα και από τους δικούς τους, ξεκίνησε η επιχείρηση κωλοτούμπα. Κάποιοι άλλαξαν τους τίτλους και τα κείμενα αφήνοντας το παλιό url, κάποιοι πιο πονηροί διέγραψαν τελείως τις επίμαχες αναρτήσεις (με τα βίντεο μαζί). Ε, υπήρξαν και κάποιοι που ακόμα και σήμερα έχουν μείνει με τις… υποψίες:

Μέσα σε όλη αυτή την μπόρα υπήρξε κι ένα κιτρινόμαυρο σάιτ, δυστυχώς όχι από τα σχετικώς γνωστά, που έσπευσε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη χρησιμοποιώντας τη σωστή φωτογραφία με το χέρι του Μήτογλου. Πόση διαφορά όμως μπορεί να κάνει ένας ανάμεσα σε εκατοντάδες;

Εντέλει, η βραδιά είχε είδηση. Για πρώτη φορά στην εποχή Μαρινάκη η ΑΕΚ ηττήθηκε σε αγώνα Super League με μόλις ένα γκολ διαφορά στο Καραϊσκάκη. Στις 10 προηγούμενες ήττες της η διαφορά ήταν μίνιμουμ δυο γκολ, αν και κατά κανόνα έφτανε ή ξεπερνούσε τα τρία (επτά φορές στις δέκα!). Υπάρχει βεβαίως και μια νίκη. Τόσο σπάνια όσο το να παίρνουν οι Κιτρινόμαυροι πρωτάθλημα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που αυτά τα δυο συνέπεσαν το 2018.

Για όσα έγιναν εκείνη τη σεζόν όμως θα μιλήσουμε σε άλλο επεισόδιο…

ΥΓ. Στην Τούμπα ήταν όλα καλά για άλλη μια φορά. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην πήρε ένα ακόμα πέναλτι, ωστόσο οι διαιτητές φρόντισαν να διασφαλίσουν πως δεν θα πάρει ούτε ο αντίπαλός του.

https://athlosnews.gr/paok-atromitos-o-krespo-kanei-piasto-gkamaris-kai-varistas-perrakis-den-eidan-tipota-vid/

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η Μακάμπι απάντησε στον Αταμάν: «Λέει ψέματα, έβριζε τους παίκτες μας στα αποδυτήρια» (vid)

Μέσω διαρροής στον ισραηλινό Τύπο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ διαψεύδει την καταγγελία Αταμάν, δίνοντας «στεγνά» με video τον Τούρκο τεχνικό για τη στάση του απέναντι στα μέλη της αποστολής των Ισραηλινών, τονίζοντας πως έβρισε μέχρι και παίκτες

Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος και για το Game 3 κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μπάλντγουιν

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τραυματισμό του Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος ενδέχεται να χάσει και το τρίτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στον Παναθηναϊκό και πρώτο στο Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Η προσωποποίηση των αρχών του Μπαρτζώκα ήρθε από τον Λουκ Σίκμα στη Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε τον Σίκμα σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για τον Ολυμπιακό και ο Αμερικανός τον δικαίωσε για την επιλογή του, υπηρετώντας συγκεκριμένο ρόλο εν τη απουσία του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου