25.3 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-0: Γκάμαρης και VAR έκαναν τον Κρέσπο από μοιραίο… ήρωα! (vid)

Ο Κρέσπο υπέπεσε σε πεντακάθαρο πέναλτι στο πρώτο μέρος, ο Γκάμαρης έκανε το... κορόιδο και στο 57' ο Ισπανός στόπερ πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;

Ο Κούρτιτς απουσίαζε, ο ΠΑΟΚ πέναλτι δεν πήρε απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά ο Γκάμαρης έβαλε και τη δική του… σφραγίδα στη νίκη του Δικεφάλου του Βορρά με 1-0 απέναντι στους Περιστεριώτες στην Τούμπα.

Οι Ασπρόμαυροι έπειτα από την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να πάρουν την τρίτη σερί νίκη τους απέναντι στην ομάδα που τους νίκησε στον πρώτο γύρο στο Περιστέρι και προκάλεσε τριγμούς σε ένα κακό διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ είναι από καιρό ο πρωταθλητής Ελλάδας – ενδεχομένως και Ευρώπης – στα πέναλτι. Αυτή όμως είναι μονάχα η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά εμπεριέχει μια τεράστια αντίφαση. Όσο εύκολα δίνονται – ή εφευρίσκονται – τα πέναλτι στον ΠΑΟΚ, άλλο τόσο δύσκολα καταλογίζονται εναντίον του.

https://athlosnews.gr/lefteria-sta-aderfia-mas-oi-opadoi-tou-paok-deichnoun-tin-allilengyi-tous-stous-dolofonous-tou-alki-vid-pic/

Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και το πιο πρόσφατο έρχεται από το σημερινό ματς κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Ροτάριου έκανε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Περιστεριωτών στο ματς κι ενώ η μπάλα επέστρεφε σε παίκτη του Ατρομήτου (και με την εστία ανυπεράσπιστη), δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της αφού μεσολάβησε το χέρι του Κρέσπο.

Η επαφή, συνεπώς και η παράβαση, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Όπως πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι και η πρόθεση του διαιτητή Γκάμαρη και του VARίστα Περράκη να πνίξουν τη φάση, στερώντας στον Ατρόμητο την ευκαιρία να κάνει το 0-1.

 

Και από τη στιγμή που το χέρι στον Κρέσπο δεν καταλογίστηκε ως μια προφανέστατη παράβαση που ούτε ο Περράκης στο VAR διαπίστωσε (δεν μπήκε καν στη διαδικασία να καλέσει τον Γκάμαρη) όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε το τρίποντο. Έστω κι αν στο πρώτο μέρος δεν ικανοποίησε με την εικόνα του και είχε ελάχιστες τελικές προσπάθειες και καθόλου απειλητικές.

Ο Ατρόμητος δεν έκανε τελική στο δεύτερο μέρος παρά τις αλλαγές του Κόλμαν και την είσοδο των δημιουργικών Έρλινγκμαρκ και Ναμπί και τη νέα διάταξη (4-2-3-1). Ο ΠΑΟΚ αντίθετα βρήκε τη χρυσή τελική προσπάθεια που έγινε γκολ με πρωταγωνιστή τον… μοιραίο του πρώτου μέρους, Χοσέ Κρέσπο.

Ο Ισπανός στόπερ έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σάστρε και νίκησε τον Γιαννιώτη διαμορφώνοντας το 1-0, με τους Ασπρόμαυρους να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες (όχι πολλές) για το 2-0.

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

Σκόρερ: 57′ Κρέσπο

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Γκάμαρης

Κίτρινες: Κρέσπο / Σάλομον, Νταβιώτης, Χαρίσης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Αουγκούστο (68′ Σοάρες), Μπίσεσβαρ (81′ Σβαμπ), Μουργκ (59′ Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (82′ Ζαμπά), Άκπομ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67′ Βασιλαντωνόπουλος), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Τζοβάρας, Σάλομον (67′ Έρλινγκμαρκ), Ντένιτς (71′ Ναμπί), Χαρίσης, Σπιριντόνοβιτς (82′ Μπεντινέλι), Κλωναρίδης (67′ Άλιμπεκ), Ροτάριου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς