21.1 C
Athens

GP Ισπανίας: Απροσδόκητο 1-2 για τη Red Bull, καταστροφή για Λεκλέρ και Ferrari (vid)

Η διαφαινόμενη άνετη νίκη του Λεκλέρ δεν ήρθε ποτέ λόγω βλάβης στον κινητήρα της Ferrari και οι Φερστάπεν - Πέρες έφεραν τούμπα τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές

Ο Σαρλ Λεκλέρ φάνταζε – και έδειχνε και στην πράξη – το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στο GP Ισπανίας και η εντυπωσιακή του εκκίνηση (το Σάββατο πήρε εύκολα την pole position) του επέτρεψε να μην απειληθεί καθόλου ως τον 27ο γύρο.

Ο Μονεγάσκος είχε αποκτήσει διαφορά 10″ από τον δεύτερο Ράσελ όταν του παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τρομακτικά απογοητευμένος σε μια ακόμα μεγάλη φετινή ατυχία για τη Ferrari.

 

 

Και κάπου εκεί δημιουργήθηκε ένα… κενό εξουσίας, το οποίο κλήθηκαν να καλύψουν τα αυτοκίνητα της Red Bull. Ο Σέρχιο Πέρες έδειχνε να έχει ρυθμό νικητή και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που είχε με το DRS ο Φερστάπεν, ο Μεξικανός θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε την καρό σημαία. Μέχρι τουλάχιστον να δεχτεί την οδηγία να αφήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή να τον προσπεράσει, έτσι ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο. Έτσι κι έγινε: ο Ολλανδός τερμάτισε πρώτος, ο Πέρες (που φώναξε «δεν είναι δίκαιο» στον ασύρματο) δεύτερος και με αυτό το 1-2 ο Φερστάπεν άφησε έξι βαθμούς πίσω τον Λεκλέρ και η Red Bull είναι πλέον πρώτη στη βαθμολογία των κατασκευαστών!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς