21.2 C
Athens

Τρεις στο «κάδρο» για την άμυνα της Μπαρτσελόνα

Οι τραυματισμοί των Ουμτιτί και Βερμάελεν βάζουν την διοίκηση των «μπλαουγκράνα» σε διαδικασία αναζήτησης κεντρικού αμυντικού ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Με δύο στόπερ έχει ξεμείνει για το επόμενο διάστημα η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως ανακοινώθηκε από την Καταλανική ομάδα ο Τόμας Βερμάελεν θα απουσιάσει για τον επόμενο ενάμιση μήνα, ενώ ο Σαμουέλ Ουμτιτί ενδεχομένως να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Στις σκέψεις είναι η προσθήκη ενός αμυντικού τον Γενάρη ώστε να υπάρχει μία παραπάνω επιλογή στο κέντρο της άμυνας.

Τρεις είναι οι υποψήφοι στόπερ που εξετάζονται περισσότερο από την διοίκηση:

Ο πρώτος είναι ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Ο Σέρβος στα 34 του διαθέτει την εμπειρία για να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο, ενώ μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Ιανουάριο αφού η Ζενίτ αγωνίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ τη φετινή σεζόν.

Η δεύτερη εναλλακτική επιλογή είναι ο Τζενέ Ντακονάμ. Ο 26χρονος Τογκολέζος ήταν μία από τις αποκαλύψεις της περσινής σεζόν με τη φανέλα της Χετάφε αλλά η ρήτρα του αγγίζει τα 35 εκατομμύρια. Η περίπτωση του μοιάζει να έχει προοπτική για το μέλλον, αλλά ίσως αυτό να μην επιτρέψει στη διοίκηση να δώσει αρκετά χρήματα για τον Ντε Λιχτ που είναι πρώτος στόχος για το καλοκαίρι.

Τέλος, εξετάζεται ο Ουνάι Νούνιεθ. Ο 21χρονος αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο βρέθηκε στη λίστα των υποψήφιων αμυντικών και το περασμένο καλοκαίρι, ενώ φέτος φαίνεται να μην βρίσκεται στα βασικά πλάνα του προπονητή της Αθλέτικ Εντουάρντο Μπερίτσο.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκριθεί η λύση του Κουένκα (αμυντικός από τη δεύτερη ομάδα) αν πεισθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε πως μπορεί να βοηθήσει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς