21.8 C
Athens

Ο Ιμπόρα έχει το ευρωπαϊκό know how και το περνάει και στους συμπαίκτες του

Ο άνθρωπος των τεσσάρων Europa League έδειξε στην πράξη τη μεγάλη ευρωπαϊκή του εμπειρία στο Βίλα Παρκ και δούλεψε... υπογείως για τους συμπαίκτες του στον δρόμο προς την OPAP Arena

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα ιστορικό διπλό το βράδυ της Πέμπτης (2/5) κόντρα στην Άστον Βίλα και είναι ένα 90λεπτο μακριά από μια θρυλική πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Είναι ένα παιχνίδι που θα μνημονεύεται για χρόνια ανεξαρτήτως κατάληξης στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Και σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που θα συζητιέται μέχρι και τη σέντρα του επαναληπτικού, για να κρατάει σε εγρήγορση τους φίλους του Ολυμπιακού που ήδη έχουν βάλει τα χρονόμετρα να μετράνε αντίστροφα για την ιστορική στιγμή.

Στην αναμέτρηση του Μπέρμιγχαμ υπήρχαν πολλοί πρωταγωνιστές για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο μεγαλύτερος από αυτούς δεν θα γινόταν να μην είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με τα ερυθρόλευκα και αναδείχθηκε δίκαια MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League.

Φυσικά δεν ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε, με τον Ποντένσε να κάνει επίσης εξαιρετικό παιχνίδι, τους Τσικίνιο και Έσε να καταπίνουν χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο και γενικότερα την ορχήστρα του Μεντιλίμπαρ να παίζει με κορυφαία δεξιοτεχνία.

Θρύλε, κοίτα τι έκανες στο Μπέρμιγχαμ: Ο «πρίγκιπας» Ελ Κααμπί και το masterclass από Έσε – Τσικίνιο

Στην ορχήστρα αυτή υπήρχε και ο άνθρωπος που… δούλεψε υπογείως ώστε να αναδειχθούν κάποιοι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Αυτός ήταν ο Βιθέντε Ιμπόρα, που έχει φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκό ματς του… Μαΐου. Από τους 22 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και για τις δύο ομάδες, ο Ισπανός χαφ ήταν αυτός με τη μεγαλύτερη εμπειρία σε αγώνες τέτοιας κρισιμότητας.

Ο 36χρονος μέσος έχει πανηγυρίσει 4 φορές την κατάκτηση του Europa League (3 με τη Σεβίλλη και 1 με τη Βιγιαρεάλ) και θέλει να επαναλάβει την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το Conference League.

Ο ίδιος συνεχίζει να κρατάει χαμηλά την μπάλα μέχρι τη μεγάλη ρεβάνς, ωστόσο δεν κρύβει και τη μεγάλη του επιθυμία να φτάσει μέχρι τον τελικό με τους Ερυθρόλευκους και γιατί όχι να πανηγυρίσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Κόντρα στην Άστον Βίλα, εξαφάνισε μαζί με τους Έσε και Τσικίνιο τον ΜακΓκίν, ενώ παράλληλα έδωσε λύσεις τόσο στο μεσοαμυντικό κομμάτι, όσο και στο μεσοεπιθετικό, καθώς μπορεί να μην έκανε τα πολλά χιλιόμετρα τον παρτενέρ του, αλλά μόνο ήσυχος δεν καθόταν αφού οι κινήσεις του δεν περιορίζονταν στο μισό γήπεδο.

Στις αμυντικές του αρμοδιότητες ο Ιμπόρα είχε 3/6 κερδισμένες μονομαχίες (50%), ένα κλέψιμο, ένα επιτυχημένο τάκλιν και μπλόκαρε ένα σουτ των αντιπάλων. Όσον αφορά το κομμάτι με την κατοχή της μπάλας στα πόδια του τα νούμερα του ήταν εξαιρετικά, καθώς έχασε την κατοχή μόλις τρεις φορές ενώ είχε το εντυπωσιακό 95% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις με 20/21 επιτυχημένες.

Αυτός ήταν ο Βιθέντε Ιμπόρα στο Βίλα Παρκ, ο «ώριμος» στο κέντρο του Ολυμπιακού, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως να δουλέψει και για τους συμπαίκτες του στον δρόμο προς την OPAP Arena.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς