21.9 C
Athens

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Αριστοκράτης Θρύλος διέλυσε τους Χωριάτες στην πιο μεγάλη βραδιά του μέχρι την επόμενη! (vid)

Ο μυθικός Θρύλος άλωσε το Μπέρμιγχαμ σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας του και στο Καραϊσκάκη έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το προβάδισμά του και να προκριθεί στον τελικό του Conference στην OPAP Arena

Αυτά που ζει φέτος ο Ολυμπιακός, αυτά που κάνει η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έχουν προηγούμενο! Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους με τεσσάρα στο Μπέρμιγχαμ (2-4) απέναντι στην 4η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία φέτος και το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League: την Άστον Βίλα!

 

Σε μια από τις πιο μυθικές βραδιές της ιστορίας τους, οι Πειραιώτες σάρωσαν την αγγλική ομάδα και – ναι, πιστέψτε το – έκαναν καθοριστικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Conference League (η Φιορεντίνα νίκησε την Μπριζ στην Τοσκάνη με 3-2 στον άλλον ημιτελικό).

Ασύλληπτα πράγματα από την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έζησε μια ακόμα τεράστια βραδιά στην Αγγλία όπως στο παρελθόν!

Αφού ο Ιμπόρα προειδοποίησε με κεφαλιά εξ επαφής στα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός όχι μόνο επέβαλε τον ρυθμό του αλλά δεν άφησε το περιθώριο στους Χωριάτες να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες. Με υπομονή και σχέδιο δεν άργησε να έρθει το γκολ.

Ο Τσικίνιο βρήκε τον χώρο και τροφοδότησε κάθετα τον Ελ Κααμπί που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Χωριατών και με τρομερό τελείωμα έγραψε το 0-1 στο 16′.

 

Ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι σε πρώτη φάση αλλά με εξέταση από το VAR φάνηκε πως ο Μαροκινός καλύπτεται από τον Κας με το γκολ να μετρά κανονικά.

Δεν σταμάτησε εκεί ο φορ του Ολυμπιακού αφού στο 29′ από το κόψιμο του Ρέτσου και με γρήγορη ανάπτυξη ο Ποντένσε με τρομερή μπαλιά βρήκε τον σκόρερ του πρώτου γκολ που με φανταστική ενέργεια έκανε το 0-2!

 

Η Άστον Βίλα στάθηκε τυχερή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και κόντρα στη ροή του αγώνα, μείωσε στο σκορ στην πρώτη καθαρή φάση που έφτιαξε.

Ο Κας από τα δεξιά πέρασε στον Ντιαμπί κι αυτός κάθετα πέρασε στον Γουότκινς που με πλασέ έκανε το 1-2 σε μια φάση που ο Ορτέγκα δεν κατάφερε να ακολουθήσει λόγω του τραυματισμού του, με την αλλαγή του να μη γίνεται νωρίτερα και έτσι ο Αργεντινός δεν κατάφερε να κυνηγήσει ως το τέλος τον αντίπαλό του.

 

Η Άστον Βίλα ισοφάρισε στο 52′ όταν σε βαθιά μπαλιά προς τον Μπέιλι εκείνος πέρασε κάθετα για τον Ντιαμπί που εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Τζολάκη και έγραψε το 2-2.

 

Ωστόσο στο 56′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Ρέτσος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Λουίζ και ο Ελ Κααμπί από την άσπρη βούλα σημείωσε το 30ό του γκολ στη σεζόν!

 

Και πώς να σταματήσει εκεί; Στο 67′ ο Έσε έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κόντραρε στον Κόνσα και αιφνιδίασε τον Όλσεν με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-4!

 

Οι Πειραιώτες ήταν μαγικοί, απείλησαν με σουτ εκτός περιοχής και η τύχη τους χαμογέλασε στο 81ο λεπτό.

Ο Κάρμο υπέπεσε σε πέναλτι στον Ντουράν και ο Ντούγκλας Λουίζ έστησε την μπάλα και ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με το 2-4 να διατηρείται ως το φινάλε και τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά του την Πέμπτη του Πάσχα (9/5, 22:00) σε κατάμεστο Καραϊσκάκη για να τελειώσει τη δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο όμως αυτός ο Ολυμπιακός όλα τα μπορεί και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό του!

 

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-4

Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Σκόρερ: 45+1′ Γουότκινς, 52′ Ντιαμπί / 16′, 29′, 56′ πεν. Ελ Κααμπί, 67′ Έσε

Διαιτητής: Γκουΐντα (ΙΤΑ)

Κίτρινες: Ντιαμπί / Ροντινέι

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Λανγκλέ, Κόνσα, Ντιν, ΜακΓκιν, Ντούγκλας Λουίζ, Ρότζερς (74′ Ντουράν), Ντιαμπί (84′ Ιρογκμπάναμ), Μπέιλι (85′ Τζανιόλο), Γουότκινς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα (46′ λ. τρ. Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Ποντένσε (70′ Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς