17.8 C
Athens

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός κρατάει ζωντανό τον στόχο της 15ης θέσης για την Ελλάδα

Οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν με «τεσσάρα» την έδρα της Άστον Βίλα και ζουν με το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Conference League, κρατώντας στις πλάτες τους την Ελλάδα που δίνει μάχη για την προνομιούχο 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA

Ο σπουδαίος Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του -μέχρι την επόμενη- και οι οπαδοί του, που έχουν κάνει πλέον συνήθειο τη διαδρομή Πειραιάς – αεροδρόμιο, υποδέχθηκαν κατά χιλιάδες την αποστολή των Ερυθρολεύκων στο «Ελ. Βενιζέλος» ζητώντας την κατάκτηση του Conference League από την αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ερυθρόλευκη τρέλα από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές του Μπέρμιγχαμ (pics)

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το καθοριστικό και ιστορικό πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League και για άλλη μία χρονιά κουβαλούν στις πλάτες τους μία ολόκληρη χώρα, με τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου για την προνομιούχο 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA να παραμένουν ολοζώντανες χάρη στο νέο ερυθρόλευκο έπος.

Η ευρεία και ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στο «Βίλα Παρκ» χάρισε άλλους 0,400 βαθμούς στην Ελλάδα, που πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Ισραήλ και την 15η Δανία, που συνεχίζουν χωρίς ομάδες τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί επί της Άστον Βίλα και στη συνέχεια κατακτήσει το Conference League, ιδανικά με νίκη στην κανονική διάρκεια για τους περισσότερους βαθμούς, τότε η Ελλάδα θα έχει καπαρωμένη την 15η θέση και από την επόμενη σεζόν θα βγάζει ξανά δύο ομάδες στο Champions League.

Αναλυτικά:

15Η ΘΕΣΗ

Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League
Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League
Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League

Με τα υπάρχοντα δεδομένα της 17ης θέσης:

17Η-22Η ΘΕΣΗ

Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
Κυπελλούχος: 1ος προκριματικός Europa League
Δεύτερος: 2ος προκριματικός Conference League
Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League
Τέταρτος: –

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς