22.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ο Δ. Γιαννακόπουλος επέβαλε τον «νόμο» του με την ανοχή της Euroleague (vids)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε κυριολεκτικά ό,τι του καπνίσει κατά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, εκθέτοντας τους διαιτητές αλλά και ολόκληρη τη Euroleague για την άνευ προηγουμένου ανοχή προς το πρόσωπό του

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυο χρόνια από την τελευταία παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ αλλά και περισσότερα από τέσσερα μέχρι να δώσει το παρών σε εντός έδρας αγώνα Euroleague. Πιθανότατα η επιστροφή του θα είχε καθυστερήσει κι άλλο, αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε χάσει το Game 1 κόντρα στη Μακάμπι μετά το χοντρό λάθος του Κώστα Σλούκα.

Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ έστρεψε από νωρίς πάνω του την προσοχή όλων και παρότι ο σκηνοθέτης και οι κάμερες της Nova έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να μην αποτυπωθούν στον τηλεοπτικό φακό οι αμέτρητες εκρήξεις του, τα κινητά των οπαδών του ΠΑΟ «συνέλαβαν» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε αρκετές από αυτές.

Όπως στα τελευταία δευτερόλεπτα του Game 2 όταν ο Δ. Γιαννακόπουλος σηκώθηκε για να φωνάξει στον ρυθμό της εξέδρας το όχι και τόσο ευγενικό σύνθημα «στο Βελιγράδι ερχόμαστε να σας γαμ…».

Πολύ πριν φτάσουμε στο φινάλε, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να ανοίξει μέτωπο με τον πάγκο της Μακάμπι, φωνάζοντας και κάνοντας χειρονομίες προς το μέρος των Ισραηλινών. Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά συνέβαιναν σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από την πλάγια γραμμή, με τους διαιτητές να περνούν από μπροστά του δίχως να ενοχλούνται καθόλου.

Η κόντρα με τον πάγκο της Μακάμπι συνεχίστηκε μέχρι που κάποια στιγμή ο Δ. Γιαννακόπουλος έκανε τον γύρο του γηπέδου ώστε να φτάσει στην άλλη πλευρά και μετά από μια σύντομη στάση στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έφτασε σε έξαλλη κατάσταση μέχρι το τραπέζι της γραμματείας φωνάζοντας και χειρονομώντας.

Το πιο παράδοξο στοιχείο βεβαίως δεν σχετίζεται με την επιθετική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟ, αλλά με την παροιμιώδη ανοχή των διαιτητών. Όπως συνέβη και στο Μόναχο, έτσι και χτες ο κύριος Γιαννακόπουλος βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις σε απόσταση εξ επαφής με όποιον διαιτητή τύχαινε να κινείται από την πλευρά του.

Το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ανοχής (για να μην πούμε ασυλίας) είναι το παρακάτω, όταν ο Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Milivoje Jovcic) βρισκόταν ακριβώς ένα μέτρο μπροστά από τον Δ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος χειρονομούσε εναντίον και μεταξύ άλλων του φώναξε «άντε γαμ…» όπως καθαρά φαίνεται στο βίντεο.

Όσο καλά κι αν ψάξει κάποιος, δεν πρόκειται να συναντήσει αντίστοιχες συμπεριφορές από άλλον ιδιοκτήτη/πρόεδρο ομάδας της Euroleague. Το σοβαρό ζήτημα ωστόσο που προκύπτει είναι άλλο. Από τη στιγμή που ο Δ. Γιαννακόπουλος παρέμεινε ατιμώρητος για τη συμπεριφορά του στο Μόναχο και το φαινόμενο επαναλήφθηκε χθες στο ΟΑΚΑ, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάτι έχει αλλάξει στους κανονισμούς της Λίγκας.

Με απλά λόγια, οποιοσδήποτε βρίσκεται σε court seats θα μπορεί να βρίζει εξ επαφής τους διαιτητές και να χειρονομεί εναντίον τους, να κόβει βόλτες σε όλο το γήπεδο και να εμφανίζει άκρως προκλητικές συμπεριφορές, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και το σημαντικότερο, χωρίς την παραμικρή συνέπεια.

Κι αν τυχόν κάποιος διαιτητής θεωρήσει εαυτόν θιγμένο από τη συμπεριφορά κάποιου θεατή και ζητήσει την απομάκρυνσή του, τα βίντεο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα είναι αρκετά για να τον απαλλάξουν αλλά και να προσφέρουν άλλοθι στη γηπεδούχο ομάδα προκειμένου να μη λάβει το παραμικρό μέτρο σε βάρος του. Εκτός αν υπάρχει κάποια ρητή πρόβλεψη στους κανονισμούς της Euroleague που επιτρέπει σε ιδιοκτήτες και παράγοντες να προβαίνουν σε συμπεριφορές σαν αυτές του κυρίου Γιαννακόπουλου δίχως κυρώσεις.

Όπως και να ‘χει, οι εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των social media από χτες μόνο κολακευτικές δεν είναι για τη λίγκα που θέλει να λέγεται δεύτερη καλύτερη στον κόσμο πίσω από αυτή του NBA. Εκεί όπου δεν τολμάς ούτε να διανοηθείς ανάλογες συμπεριφορές, αν δεν θες να σου απαγορευτεί δια βίου η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους, εν μέσω γενικής κατακραυγής…

ΥΓ. Αρκετά ξένα ΜΜΕ σχολίασαν με έκπληξη τις φωτογραφίες που έδειχναν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου να καπνίζει στα δυο μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο. Πού να είχαν πάρει χαμπάρι όλα τα υπόλοιπα. Αυτό είναι που λέμε «κάνει ό,τι του καπνίσει»…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς