16.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Κουτσίδης εξαφάνισε τον Καμάρντα στην πιο «τρελή» εβδομάδα της ζωής του

Σε ηλικία 19 ετών ο Ισίδωρος Κουτσίδης έζησε μέσα σε λίγες μέρες πρόκριση στoυς «4» του Conference League, αγωνίστηκε στον ημιτελικό με τη Ναντ με μόλις τρεις ώρες ύπνου και επιστρέφει στην Ελλάδα ως πρωταθλητής Ευρώπης έχοντας «σβήσει» ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Μίλαν

Αξέχαστη θα μείνει για πάντα στους ποδοσφαιριστές της Κ19 του Ολυμπιακού η 22η ημέρα του Απρίλη. Τα «χρυσά μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου επικράτησαν θριαμβευτικά της Μίλαν στον τελικό του Youth League και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης κάνοντας όλη την Ελλάδα περήφανη.

Το τι μπορεί να πει κάποιος για τα αστέρια του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου δεν μπορεί να αποτυπωθεί μέσα σε ένα κείμενο. Η πορεία τους από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν μαγική, με τον καθένα να βάζει το δικό του λιθαράκι στην τρελή αυτή διαδρομή.

Στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Μίλαν οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και το κράτησαν εκεί για όλο το παιχνίδι, με τους Ιταλούς να αντιδρούν μόνο μετά το 3-0 και τον Σίνα να παίρνει σε εκείνο το σημείο τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του.

Αυτός που τα έχει ζήσει όλα από πρώτο χέρι τις τελευταίες ημέρες είναι ο Ισίδωρος Κουτσίδης. Ο 19χρονος αμυντικός βρέθηκε στην αποστολή της ανδρικής ομάδας για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Χρόνος για ξεκούραση δεν υπήρχε, αφού μία μέρα μετά ταξίδεψε για τη Νιόν της Ελβετίας και αγωνίστηκε 90 λεπτά στον μεγάλο ημιτελικό με τη Ναντ. Όλα αυτά όπως αποκάλυψε ο ίδιος με περίπου τρεις ώρες ύπνου.

Έχοντας ζήσει τόσο έντονες στιγμές δεν θα άφηνε τη χαρά να του φύγει μέσα από τα χέρια παρά τη δύσκολη αποστολή που είχε χθες απέναντι στον Φραντσέσκο Καμάρντα. Κι αυτό έκανε, δεν άφησε τίποτα να του στερήσει τη χαρά και εξαφάνισε από το γήπεδο τον 16χρονο επιθετικό της Μίλαν.

Ένα πρόσωπο που όλοι μιλάνε για τις τρομερές επιδόσεις που είχε λίγα χρόνια πριν με την ομάδα Κ12 των Ροσονέρι και που ήδη η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με τον Transfermarkt είναι στα 10.000.000 ευρώ. Έναν άνθρωπο που λίγους μήνες πριν έζησε το απόλυτο όνειρο και έγραψε ιστορία. Στις 25 Νοεμβρίου του 2023 και όντας ακόμη ως 15χρονος, ο Καμάρντα έγραψε ιστορία καθώς πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στη Serie A.

Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που εξαφάνισε ο Ισίδωρος Κουτσίδης και τον οδήγησε στην παρακάτω εμφάνιση:

Κανένα σουτ στο παιχνίδι, καμία επιτυχημένη ντρίμπλα σε δύο προσπάθειες, μόλις 3/7 κερδισμένες μονομαχίες τόσο με την μπάλα κάτω όσο και στον αέρα. Τέλος, έχασε την κατοχή της μπάλας 13 φορές ενώ οι επαφές του συνολικά στο παιχνίδι ήταν 34. Ο Κουτσίδης και γενικότερα η άμυνα του Ολυμπιακού τον αντιμετώπισε κάτι παραπάνω από καλά και αφόπλισε έτσι το μεγάλο όπλο των Ροσονέρι.

Η αποτυχία του Καμάρντα ή μάλλον πιο σωστά η εξαιρετική αντιμετώπιση του, αποτυπώνεται και στατιστικά του αμυντικού των Ερυθρόλευκων που καθάρισε τον κίνδυνο σε 8 περιπτώσεις, είχε 5 κλεψίματα, κέρδισε 3 στις 4 μονομαχίες που έδωσε στο έδαφος και 2 στις 5 που έδωσε στον αέρα, είχε μία επιτυχημένη ντρίμπλα σε μία προσπάθεια και μέτρησε 75% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις με 38/51.

Όπως προαναφέραμε, το τι μπορεί να πει κανείς για τα παιδιά του Ολυμπιακού και το κατόρθωμα τους δεν χωράει σε ένα ολόκληρο κείμενο. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του από τη δική του πλευρά και αυτή ήταν η υπέροχη ιστορία του Ισίδωρου Κουτσίδη, που θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την πιο «τρελή» εβδομάδα της ζωής του παρέα με το ευρωπαϊκό!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πολύ σκληρό καρύδι, έκανε το μπρέικ και πάει με πλεονέκτημα σε Game 5

Το πάρτι στήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά η καλεσμένη Μονακό με άμυνα από γρανίτη στην 4η περίοδο και μεγάλα σουτ από Τζέιμς και Οκόμπο έφυγε με το διπλό και πήρε το πλεονέκτημα για το Game 5 όπου θα κριθεί οριστικά η ομάδα που θα βρεθεί στο Final Four

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 18-19: Μυθικός Θρύλος άλωσε τη Βαρκελώνη και προκρίθηκε στο Final Four του Champions League!

Με τον Γενηδουνιά να κάνει θραύση ανήμερα των γενεθλίων του και τον Ζερδεβά να πιάνει δύο πέναλτι, ο ατσάλινος Ολυμπιακός πέρασε από τη Βαρκελώνη μετά από μια δεκαετία και προκρίθηκε στο Final Four του LEN Champions League στη Μάλτα

Μπαρτσελόνα: Σκληρή κριτική και βαριές εκφράσεις μετά τη συντριβή στο ΣΕΦ

Μπορεί η παράδοση και η έδρα να είναι υπέρ της Μπαρτσελόνα, ωστόσο τόσο τα ισπανικά Μέσα όσο και οι οπαδοί κρατούν μικρό καλάθι ενόψει Game 5, ασκώντας πολύ έντονη κριτική στον Γκριμάου και τους παίκτες για τη συντριβή και την κάκιστη εικόνα στη σειρά με τον Ολυμπιακό