16.9 C
Athens

U19 Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0: Ερυθρόλευκο έπος, στην κορυφή της Ευρώπης τα Θρυλόπουλα! (vid)

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ «ΜΩΡΑ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - Τα ερυθρόλευκα Θρυλόπουλα έγραψαν ΙΣΤΟΡΙΑ στη Νιόν όντας η πρώτη ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο

Ερυθρόλευκη εποποιία στη Νιόν! Τα θαυματουργά «μωρά» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία στον τελικό του Youth League κατακτώντας το τρόπαιο του Champions League των Νέων με μία ακόμη ιστορική και μαγική εμφάνιση κόντρα στη Μίλαν, την οποία «καθάρισαν» με τρία ΕΠΙΚΑ γκολ σε διάστημα έξι λεπτών!

Τα θρυλικά παιδιά του Συλαϊδόπουλου άγγιξαν τον ποδοσφαιρικό ουρανό, εκπλήρωσαν ένα όνειρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζε άπιαστο, αλλά αυτοί με απίστευτο ταλέντο, σκληρή δουλειά και σπουδαίες εμφανίσεις το μετέτρεψαν σε απτή πραγματικότητα, γράφοντας ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού είναι η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά -σε επίπεδο συλλόγων- που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο! Ερυθρόλευκη… χρυσή σελίδα και ανατριχίλα!

Ασύλληπτο, μαγικό, ιστορικό, παρανοϊκό εξάλεπτο για τα τρομερά παιδιά των Νέων του Ολυμπιακού στον τελικό του Youth League κόντρα στη Μίλαν!

Με τρία ΥΠΕΡΟΧΑ γκολ, το πρώτο με πέναλτι του Μουζακίτη, το δεύτερο με τρομερή προσωπική ενέργεια του Παπακανέλλου και το τρίτο με ΤΡΟΜΕΡΟ ανάποδο ψαλίδι του Μπακούλα, ο Ολυμπιακός έκανε μέσα σε 6′ το 3-0 απέναντι στους Ροσονέρι και έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Οι Πειραιώτες έδειξαν από την αρχή πόσο πολύ το θέλουν. Άρχισαν με τρομερό ρυθμό, ένταση στο παιχνίδι τους και δύο μεγάλες φάσεις με τους Πνευμονίδη και Παπακανέλλο να αστοχούν από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, θα είχαν και τρίτη -ακόμα μεγαλύτερη- αν διαιτητής και VAR δεν… έκλειναν τα μάτια σε πεντακάθαρη παράβαση του τερματοφύλακα της Μίλαν στον Πνευμονίδη πλάγια κι εντός περιοχής, όπως φαίνεται και στο ένα και μοναδικό ριπλέι.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έπιασαν απίστευτη απόδοση και με τρία υπέροχα και ιστορικά τέρματα έκαναν ολόκληρη την Ευρώπη να τους υποκλιθεί! Όποτε χρειάστηκε, ήταν εκεί και ο εκπληκτικός Σίνα, που κατέβασε ξανά ρολά.

Όλο το μέλλον μπροστά τους, μόνο υπερηφάνεια, χειροκρότημα και ευγνωμοσύνη για τα ερυθρόλευκα παλικάρια, που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τη σπουδαιότητα του επιτεύγματός τους! Ας είναι απλά η αρχή…

U19 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝ 3-0 (60′ πεν. Μουζακίτης, 61′ Παπακανέλλος, 66′ Μπακούλας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας.

ΜΙΛΑΝ: Ραβέιρ, Μάνιο, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεζάγκι, Στάλμαχ, Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Καμάρντα, Σία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς