18.2 C
Athens

Κηφισιά – Παναιτωλικός 0-1: Ο Λομόνακο φώναξε «παραμονή» στην πρώτη φετινή και τεράστια εκτός έδρας νίκη (vid)

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε τη νίκη της χρονιάς στην Καισαριανή με το χρυσό γκολ του Λομόνακο και έριξε στη ζώνη του υποβιβασμού την Κηφισιά με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των πλέι άουτ

Ο Σεμπάστιαν Λομόνακο ήταν ο μοιραίος του Παναιτωλικού στην εντός έδρας ήττα-σοκ από τον Βόλο καθώς έχασε τρεις μεγάλες κλασικές ευκαιρίες για ισοφάριση.

Μια εβδομάδα αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου (13/4), ο Αργεντινός επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω και με ένα πολύ μεγάλο γκολ υπέγραψε το σπουδαιότερο διπλό της σεζόν για τους Αγρινιώτες στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά (0-1).

Και λέμε σπουδαιότερο καθώς με αυτή τη νίκη (δεύτερη του Παναιτωλικού στα πλέι άουτ), η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη (27β.) και έριξε σε αυτή την Κηφισιά (25β.) που κινδυνεύει να ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2.

Με τρία παιχνίδια να απομένουν, ο Παναιτωλικός απέκτησε το πάνω χέρι  και έδειξε πως δεν είναι τελειωμένος. Η αναμέτρηση ειδικά στο πρώτο μέρος δεν είχε τις μεγάλες φάσεις και η Κηφισιά προσπαθούσε να αιφνιδιάσει αλλά χωρίς πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Λομόνακο έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 24′ και στο 60′ για να σκοράρει αλλά στο 70′ δεν λάθεψε: ο Ζοάο Πέδρο τον βρήκε με μια μαγική κάθετη πάσα και εκείνος με ψυχραιμία απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

 

Η Κηφισιά είχε ενέργεια και επιθετικότητα στο παιχνίδι της αλλά πρόβλημα στην τελική πάσα. Κύριος εκφραστής των τελικών της ήταν ο Οζέγκοβιτς που όμως δεν μπορούσε να νικήσει τον Τσάβες ενώ η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού προσαρμόστηκε πάνω του.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε στο 78ο λεπτό με κεφαλιά ο Παπασάββας με τον Τσάβες εξουδετερωμένο αλλά ο Ταμπίτζε απομάκρυνε πάνω στη γραμμή (μοναδική τελική εντός εστίας) και επέτρεψε στον Αργεντινό τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα.

Ο Παναιτωλικός κράτησε την μπάλα ως το τέλος ενώ ο Ζοάο Πέδρο έχασε ευκαιρία να σκοράρει και να κλειδώσει το αποτέλεσμα καθώς ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός των Καναρινιών.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Καισαριανής

Σκόρερ: 70′ Λομόνακο

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Σναϊντερλάν / Τορεχόν, Λομόνακο, Λιάβας

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (82’ Νίνης), Βαφέας, Σολόα, Σνάιντερλαν, Τσανάτζια, Κλωναρίδης (46’ Παπασάββας / 82’ Τεττέη), Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά (82’ Μενέντες), Μπαρμπόσα, Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (90+3’ Τσιγγάρας), Χουάνπι (85’ Χατζηθεοδωρίδης), Λιάβας, Λομόνακο (85’ Ντουάρτε), Ντίας (62’ Ζοάο Πέδρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς