19 C
Athens

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Αλύγιστες και οι δύο στην πρώτη επική τιτανομαχία (vid)

Έξι γκολ (τα πέντε με σουτ εκτός περιοχής) και ανοιχτοί λογαριασμοί για Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι που παρουσίασαν ασύλληπτο ποδοσφαιρικό θέαμα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και άνοιξαν την όρεξη όλων για τον μεγάλο επαναληπτικό της φάσης των «8» του Champions League

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η μπίλια έκατσε στο… «Χ» στη Μαδρίτη! Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες σε ένα απίθανο ματς με έξι τρομερά γκολ (3-3) και ο επαναληπτικός στο Έτιχαντ θα κρίνει αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπορεί να τα καταφέρει όπως πέρσι ή αν η Ρεάλ έχει άλλη άποψη…

Έξι γκολ τα οποία δεν ήταν προϊόν καθαρών ευκαιριών αλλά πολύ δύσκολων τελικών προσπαθειών (σχεδόν όλες εκτός περιοχής). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ουσιαστικά στερήθηκε τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που έμεινε στον πάγκο λόγω στομαχικών διαταραχών πριν το ματς ενώ από την άλλη η Ρεάλ δεν επέτρεψε πολλές συνεργασίες σε κλειστό χώρο και ο Ρούντιγκερ έβγαλε εκτός αγώνα τον Χάλαντ.

 

Η Μάντσεστερ Σίτι – που παραμένει αήττητη μέσα στο 2024 – ξεκίνησε εντυπωσιακά τον πρώτο προημιτελικό. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντο Σίλβα που έπιασε στον ύπνο τον Λούνιν για το 0-1.

Ο Τσουαμενί – που ξεκίνησε ως κεντρικός αμυντικός – ανέτρεψε τον Γκρίλις εκτός περιοχής και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα (θα χάσει τον επαναληπτικό καθώς ήταν στο όριο) με αποτέλεσμα η Σίτι να αξιοποιήσει τη φάση στο έπακρον.

 

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού η Ρεάλ έφτασε στην ανατροπή με δύο γκολ μέσα σε μερικά λεπτά! Οι Πολίτες είχαν προσπαθήσει με ένα σουτ του Χάλαντ από πλάγια θέση να νικήσουν τον Λούνιν για δεύτερη φορά.

Στο 12′ ο Καμαβινγκά βρήκε ελεύθερο πεδίο και δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Ρουμπέν Ντίας και να αλλάζει πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ορτέγκα για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Πολίτες έκαναν το λάθος να παίζουν με την άμυνα πάνω από τη μεσαία γραμμή και ο Βινίσιους έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Ροντρίγκο, αυτός έφυγε ταχύτατα με τρομερή κούρσα νικώντας στη μονομαχία Στόουνς και Ακάντζι για να πλασάρει χωρίς δύναμη και να κάνει το 2-1.

 

Οι Μαδριλένοι βέβαια βρήκαν χώρους στις αντεπιθέσεις αλλά τα τελειώματα του Ροντρίγκο και του Βινίσιους δεν ήταν τα ενδεδειγμένα και σε καμία περίπτωση δεν άγχωσαν τον Ορτέγκα. Η Ρεάλ πάντως κρατούσε αυτό το 2-1 με σχετική άνεση, όσο όμως δεν έβρισκε το τρίτο γκολ – ειδικά με τις φάσεις που βρήκε από την πλευρά του Ακάντζι (ο οποίος αγωνίστηκε αντί του Γουόκερ) – τόσο πιο εκτεθειμένη έμενε.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 60′ κυκλοφόρησε πιο άνετα την μπάλα και άρχισε να βρίσκει χώρους εκτός περιοχής. Ο Μπερνάρντο Σίλβα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Λούνιν πρώτος, με τον Ουκρανό να έχει απάντηση στον Πορτογάλο, όχι όμως και στον Φόντεν στο 66′.

Ο Άγγλος βρήκε όσο χώρο του έδωσε ο Ρούντιγκερ και επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα πιάνοντας ένα τρομερό σουτ για το 2-2.

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ρεάλ, στο 71′ ο Γκρίλις από τα αριστερά περίμενε το ανέβασμα του Γκβάρντιολ. Ο Κροάτης συνέκλινε και παρότι αριστεροπόδαρος έπιασε ένα απίθανο σουτ με το δεξί για να στείλει την μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Λούνιν!

 

Οι Μαδριλένοι δεν έκαναν ευκαιρίες και σε όλο το β’ μέρος είχαν μία τελική στην εστία. Αλλά τι τελική! Ο Βαλβέρδε στο 79′ έπιασε μια βολίδα για να κάνει το 3-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού ως το τέλος οι δύο ομάδες ήταν πιο υπομονετικές και δεν πήραν μεγάλα ρίσκα.

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (71′ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους (86′ Χοσέλου), Ροντρίγκο (71′ Μπραΐμ Ντίαθ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Ακάντζι, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (87′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς