25 C
Athens

Ολυμπιακός: Το σύνθημα του Μεντιλίμπαρ και η κατάσταση του Όρτα ενόψει Άρη

Ο τρόπος που ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ ήταν ένα δυνατό ψυχολογικό χτύπημα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, κάτι που γνωρίζει καλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος φρόντισε να ανεβάσει τους παίκτες του ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Άρη

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο για δάκρυα και είναι αναγκασμένος να κοιτάξει αμέσως την επόμενη μέρα αφού ακολουθεί το παιχνίδι με τον Άρη την Τετάρτη (3/4) για τα πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν τους Θεσσαλονικείς με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες. Χρόνος για πολύ προετοιμασία δεν υπάρχει μιας και μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Κάπως έτσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ρίχνει το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι, ειδικά μετά τον τρόπο που ήρθε η ήττα από την Ένωση, όπου οι Ερυθρόλευκοι έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες μέχρι ο Ελίασον να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Αλμέιδα.

«Σας πιστεύω! Πάμε να νικήσουμε τον Άρη», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Βάσκου τεχνικού, ο οποίος θέλει να δει από τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν αντίδραση και να επιστρέφουν στα θετικά αποτελέσματα.

Το ποδόσφαιρο έδειξε τον δύσκολο δρόμο στον Ολυμπιακό, που ήταν άψογος τακτικά αλλά τού έλειψε το γκολ

Η διαφορά από την κορυφή μπορεί να είναι πλέον στους 8 βαθμούς, ωστόσο ξεκάθαρος στόχος του Ολυμπιακού είναι αρχικά το 2/2 κόντρα σε Άρη και Λαμία ώστε να μειωθεί η απόσταση.

Άλλωστε οι Ερυθρόλευκοι απέδειξαν πως αντιδρούν ακόμη και όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, κάτι που έκαναν και κόντρα στην ΑΕΚ όπου είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη.

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον στράφηκε στο πρόσωπο του Αντρέ Όρτα που απουσίασε από το ματς με τους Κιτρινόμαυρους. Ο Πορτογάλος χαφ είναι καλά και πιθανότατα θα βρίσκεται στην αποστολή. Το αν θα αγωνιστεί θα το αποφασίσει ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος κάνει σκέψεις για ένα γενικότερο φρεσκάρισμα στην αρχική ενδεκάδα. Μεγάλο ερωτηματικό για την αποστολή συνεχίζει να αποτελεί ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Τζολάκης θα κρατήσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς