23.8 C
Athens

Το ποδόσφαιρο έδειξε τον δύσκολο δρόμο στον Ολυμπιακό, που ήταν άψογος τακτικά αλλά τού έλειψε το γκολ

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν το ποδόσφαιρό τους σε ένα ακόμη do or die παιχνίδι με τη σφραγίδα του Μεντιλίμπαρ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι και χαμογέλασε στην ομάδα του Αλμέιδα, που καταφέρνει να κερδίζει τα ντέρμπι ακόμα και στις κακές της βραδιές

Ο Ολυμπιακός έφυγε με πικρή ήττα (1-0) από την OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ και πλέον έχει ένα «βουνό» να ανέβει αν θέλει να επιστρέψει στην διεκδίκηση του τίτλου, με την Ένωση ουσιαστικά στο… +9 αφού μετά το χθεσινό αποτέλεσμα εξασφάλισε και την ισοβαθμία με τους Ερυθρόλευκους με 2 νίκες και μία ισοπαλία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν, για άλλη μία φορά επί Μεντιλίμπαρ, εξαιρετικοί στο τακτικό κομμάτι σε ένα must-win παιχνίδι, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια και έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Γιώργο Αθανασιάδη, που κατέβασε ρολά.

Η απουσία του Όρτα ήταν εμφανής στα χαφ, αν και Τσικίνιο – Έσε έτρεχαν για… τρεις μέχρι το φινάλε καταγράφοντας 12,4 και 11,9 χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, αντίστοιχα. Ο Πορτογάλος χαφ δίνει το κάτι παραπάνω στην μεσοεπιθετική λειτουργία των Πειραιωτών, καθώς είναι κι άψογος στο ανασταλτικό κομμάτι, και το γεγονός πως δεν βρισκόταν στις επιλογές του Βάσκου τεχνικού λόγω ενοχλήσεων έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό, που πάντως θα μπορούσε άνετα -έστω κι έτσι- να φύγει με τη νίκη από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με συνταγή… Μακάμπι και δικαιώθηκε για το παιχνίδι υπομονής του, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει ο ίδιος και την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση του Ελ Κααμπί στο τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν κομβική, όπως κι η διπλή με Τσικίνιο και Γιόβετιτς στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Στο τέλος, ο Ολυμπιακός δεν είχε μαζί του τις λεπτομέρειες, δεν ήταν αποτελεσματικός και μία κακή εκτίμηση του Ρέτσου επέτρεψε στον Ελίασον να σκοράρει. Ένα γκολ-τίτλου για την ΑΕΚ, που δεν είχε ιδέες και την ίδια ενέργεια στο επιθετικό της τρίτο, αλλά στο φινάλε χαμογέλασε. Η ομάδα του Αλμέιδα έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τα ντέρμπι ακόμα και στις κακές της βραδιές.

Μεντιλίμπαρ: «Ήταν ο νόμος του ποδοσφαίρου, αυτό που μένει στο τέλος είναι το γκολ που δεχθήκαμε»

Οι Ερυθρόλευκοι με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο έχουν αποδείξει πως δεν παραδίδουν τα όπλα. Κι αυτό θα κάνουν, όπως ξεκαθάρισε και στις δηλώσεις του ο Βάσκος τεχνικός, που γνωρίζει ότι το έργο της ομάδας του -πλέον- είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεδομένα θα συνεχίσει να την παρατάσσει με το δικό του επιθετικό στυλ. Με αυτό θα «πεθάνει» όπως το βράδυ της Κυριακής και μ’ αυτό θα θριαμβεύσει όπως έκανε σε Τούμπα και Τοπόλα.

Το ποδόσφαιρο τού δείχνει συνεχώς φέτος τον δύσκολο δρόμο και ο Ολυμπιακός καλείται να βρεις ξανά τις λύσεις για να σώσει κάτι από τη χρονιά του, με τον μεγάλο στόχο των ημιτελικών στο Conference League να παραμένει ορθάνοιχτος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς