19 C
Athens

Ο Άρης θέλει τελικό με κόσμο κι όχι στο ΟΑΚΑ: Οι εναλλακτικές και η επιστολή στην κυβέρνηση

Οι Θεσσαλονικείς είναι ξεκάθαροι στο αίτημά τους προς την κυβέρνηση και θα το πάνε μέχρι τέλους για να διεξαχθεί με κόσμο κι εκτός Αθηνών ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό - Ποιες οι εναλλακτικές έδρες αν δεν λυθεί το ζήτημα στο Πανθεσσαλικό

Για άλλη μία χρονιά, η κατάσταση αναφορικά με την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας παραμένει μετέωρη σχεδόν 1,5 μήνα πριν τη σέντρα στο Παναθηναϊκός – Άρης.

Η προκήρυξη είναι σαφής για τον τελικό του θεσμού, όταν συναντιούνται σε αυτόν μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη, με την ΕΠΟ να στέκεται σε αυτήν στην πρώτη κουβέντα με τους εκπροσώπους Παναθηναϊκού και Άρη αλλά να αλλάζει στάση για την παρουσία κόσμου στις κερκίδες μετά την σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και του Θόδωρου Καρυπίδη.

Τι κι αν ο Αχιλλέας Μπέος δηλώνει πως μέσα στις επόμενες 50 ημέρες το ζήτημα με τις κάμερες θα έχει λυθεί στο Πανθεσσαλικό, η Ομοσπονδία κλείνει τα αυτιά της και επιμένει στην πρόταση για έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου -τον τέταρτο στα τελευταία 5 χρόνια- πίσω από κλειστές πόρτες.

Μπέος: Άποψη μου ότι ο τελικός μπορεί να γίνει με 15.000 κόσμο, το Πανθεσσαλικό θα είναι έτοιμο

Ο Παναθηναϊκός είναι αρνητικός στο σενάριο να πάρε ο κάθε φιναλίστ από 4.500 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό και προτείνει ξανά και ξανά το ΟΑΚΑ, που δεν πρέπει να αποκλείεται ως επιλογή αλλά η αλήθεια είναι ότι και σε αυτό το γήπεδο υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με τη νέα διάταξη του αθλητικού νόμου.

Από την άλλη, ο Άρης, είναι ξεκάθαρος στο αίτημά του: θέλει ο τελικός να γίνει με κόσμο κι εκτός Αθηνών. Το Πανθεσσαλικό αποτελεί την πρώτη επιλογή των Κιτρίνων, μόνο αν τελικά επιτραπεί η είσοδος σε φιλάθλους και των δύο ομάδων, με τον ισχυρό άνδρας της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, Θ. Καρυπίδη, να ζητά 8.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των δύο συλλόγων.

Καρυπίδης: Τελικός στο Πανθεσσαλικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα

Μία δεύτερη εναλλακτική που φέρεται να έχουν προτείνει οι Κίτρινοι είναι το γήπεδο της ΑΕΛ «AEL FC Arena» αλλά και το Παγκρήτιο στην Κρήτη, που πάντως δεν είναι και το πιο ασφαλές φέτος.

Πάντως, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Άρης δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απευθυνόμενος μέχρι και στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Βρούτση μέσω σχετικής επιστολής, στην οποία θα ζητήσει να τηρηθεί κατά γράμμα η προκήρυξη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ώστε αυτός να αποτελέσει όντως γιορτή στις 18 του Μάη -αν γίνει τότε- κι όχι μία ακόμη φαρσοκωμωδία σε άδειες κερκίδες…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς