21 C
Athens

Οριστικό: Στο Πανθεσσαλικό με ένα υστερόγραφο για την παρουσία κόσμου ο τελικός του Κυπέλλου

Για άλλη μία χρονιά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη οδηγείται στο Πανθεσσαλικό, αν κι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η παρουσία ή μη κόσμου στις κερκίδες, καθώς το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη νέα διάταξη του αθλητικού νόμου

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε περισσότερα από 4.500 εισιτήρια, ο Άρης ζήτησε από την αρχή το Πανθεσσαλικό με κόσμο και τελικώς η αρχική απόφαση για την έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας είναι να γίνει στον Βόλο αλλά με ερωτηματικό την παρουσία κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, η παρουσία ή μη φιλάθλων (δίχως να είναι γνωστό ακόμη το πόσα εισιτήρια θα μοιραστούν) θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα υπάρχουν στο γήπεδο της Μαγνησίας, καθώς επί της παρούσης δεν πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τη νέα διάταξη, αφού δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα οι κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας.

Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έγινε μια σύσκεψη σήμερα. Σε αυτή την σύσκεψη πήραμε αποφάσεις. Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι πως η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρεί την προκήρυξη. Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο τελικός γίνεται στον Βόλο. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ. Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο που λέει η προκήρυξη αλλά πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Αν δεν τηρηθούν μέχρι ένα χρονικό σημείο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις ακόμη και με τον κόσμο λόγω επεισοδίων που μπορούν να συμβούν. Ο δήμαρχος Βόλου δέχεται με περίπου 11.000 φιλάθλους. Τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Σήμερα η απόφαση είναι: Στον Βόλο ο τελικός χωρίς οπαδούς. Αν αλλάξουν οι προϋποθέσεις θα το δούμε. Θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου να βελτιωθεί βάσει νόμου, σύντομα όμως για προλάβουμε και εμείς να αλλάξουμε απόφαση».

Σε ερώτηση για το ΟΑΚΑ είπε:

«Σας είπα για το ΟΑΚΑ. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει εκεί που το χρησιμοποιούσε σαν έδρα ο Παναθηναϊκός. Η ΕΠΟ ασφαλώς μπορεί να συνδράμει οικονομικά για να βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό».

Να θυμίσουμε πως η ΔΕΑΒ αποφάσισε την Τετάρτη (27/3) να γίνει κεκλεισμένων των θυρών το Σάββατο ο αγώνας των playouts ανάμεσα στο Βόλο και την Κηφισιά καθώς μετά από έλεγχο δεν λειτουργούσαν οι κάμερες.

Αν αλλάξουν τα δεδομένα ο Τάκης Μπαλτάκος σημείωσε πως η εισήγηση της ομοσπονδίας είναι για τελικό με 11.000 κόσμο με τον Παναθηναϊκό να εκφράζει την άποψη μέσω του Γιάννη Αλαφούζου: «Καλύτερα κεκλεισμένων παρά με τόσο λίγο κόσμο».

Αποχώρησε ο Μπέος από την σύσκεψη για τον τελικό: Η κοινή ατάκα Αλαφούζου – Καρυπίδη και το θολό τοπίο με τα εισιτήρια

Ο Αχιλλέας Μπέος που βρέθηκε στην σύσκεψη με ΕΠΟ, Καρυπίδη και Αλαφούζο τόνισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος από την αίθουσα ότι ο Παναθηναϊκός είναι αντίθετος στην πρόταση για τελικό με 4.500 εισιτήρια για κάθε ομάδα στο Πανθεσσαλικό, τη στιγμή που και ο Άρης ζητά περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο. Ο δήμαρχος Βόλου φέρεται να πρότεινε να διεξαχθεί ο τελικός παρουσία 15.000 φιλάθλων στις κερκίδες, αλλά με μόλις 9.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των δύο φιναλίστ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς