21 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ατάκα του Όρτα στον Κιν μετά το πρώτο ματς, ο άυπνος Μεντιλίμπαρ και η Σεβίλλη

Το πλάνο για την σπουδαία και ιστορική ανατροπή του Ολυμπιακού κόντρα στους Ισραηλινούς τέθηκε σε εφαρμογή από την βραδιά της βαριάς ήττας στο πρώτο ματς στη στιχομυθία του Αντρέ Όρτα με τον Ρόμπι Κιν στα αποδυτήρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που πανηγύριζε την πρόκριση πριν παίξει τη ρεβάνς

Ο Ολυμπιακός το κατάφερε κι αυτό. Το έπος των επών κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μία νίκη, μία πρόκριση αντίστοιχου μεγαλείου με αυτό της ιστορίας του, του dna του και της δυναμικής του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το βράδυ της Πέμπτης και τα όσα έγιναν στην Τοπόλα δεν πρόκειται να ξεχαστούν καθώς πέρασαν στην ιστορία, για αυτή που ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων!

Ολυμπιακός: Η αποθέωση των παικτών στον Μεντιλίμπαρ και το… κέρασμα γενεθλίων του Βάσκου

Λίγοι το πίστευαν, αλλά τελικά αρκούσαν αυτοί οι λίγοι. Όπως φαίνεται, στις τάξεις της ομάδας, όλοι είχαν πίστη στις δυνατότητες τους και παρά το βαρύ 1-4 του πρώτου αγώνα ταξίδεψαν με μία αποστολή στη Σερβία. Για ένα mission impossible που τελικά έγινε… possible με θρυλικό τρόπο.

Αυτή η πίστη φάνηκε και στις δηλώσεις του Αντρέ Όρτα στη Μικτή ζώνη μετά την ιστορική ρεβάνς στην Τοπόλα. Ο Πορτογάλος μέσος μιλώντας στους δημοσιογράφους αποκάλυψε την ατάκα που είχε πει στον Ρόμπι Κιν μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» όταν άκουγε μουσικές και πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια της Μακάμπι.

«Πες στα αγόρια σου ότι τίποτα δεν τελείωσε, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι», είπε στον προπονητή της ισραηλινής ομάδας ο Όρτα και δικαιώθηκε μία εβδομάδα μετά.

«Θα σας πω μια ιστορία. Στον πρώτο αγώνα, όταν πήγα στη συνέντευξη Τύπου πέρασα από τα αποδυτήρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ και τους άκουσα που τραγουδούσαν. Φυσικά ήταν χαρούμενοι για το αποτέλεσμα (για το 1-4 του πρώτου αγώνα) και είπα στον προπονητή τους “πες στα αγόρια σου ότι τίποτα δεν τελείωσε, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι”. Και μου απάντησε ότι το ξέρει, αλλά δεν φάνηκε αυτό. Όταν δείξαμε δείξαμε αυτή τη νοοτροπία στο δεύτερο παιχνίδι και εκείνοι ήταν λίγο χαλαροί έπρεπε να τους κάνουμε να πληρώσουν και αυτό κάναμε».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει αυτό που έγινε, ο Πορτογάλος ανέφερε: «Ναι φυσικά. Το πίστευα και πριν το παιχνίδι και όταν μιλούσα στα αδέρφια μου στα αποδυτήρια. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αν είσαι συγκεντρωμένος 90 λεπτά αυτά τα παιχνίδια μπορούν έρθουν», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Πορτογάλου ακούραστου χαφ των Πειραιωτών.

Την ίδια στιγμή, ο προπονητής της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τόνισε σε δηλώσεις του σε ισπανικό Μέσο ότι είναι σχεδόν άυπνος από την Πέμπτη μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία βάζοντας στην κουβέντα και τη Σεβίλλη, με την οποία κατέκτησε πέρυσι το Europa League, για να δείξει το πόσο μεγάλος κίνητρο δίνει σε μία ομάδα η Ευρώπη, όπως γίνεται και φέτος με τον Ολυμπιακό που στα προημιτελικά του Conference θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε.

Φενέρμπαχτσε: Μια επιθετική μηχανή που χτίστηκε ορθολογικά το καλοκαίρι και απειλεί τον Ολυμπιακό

«Πριν από το παιχνίδι, το μόνο που είπα στους παίκτες ήταν πως έπρεπε να αγωνιστούμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Και αν ισοφαρίζαμε, καλώς. Και αν το κερδίζαμε, ακόμα καλύτερα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ το 1-6. Στο πρώτο παιχνίδι μας νίκησαν επάξια. Είναι επίσης αλήθεια πως ήταν τυχεροί και σκόραραν όποτε έφταναν στην περιοχή, ωστόσο δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε εύκολα μια τέτοια ανατροπή», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε λέγοντας:

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Υποθέτω πως πήρα έναν υπνάκο, αλλά τελικά ήταν δύσκολο. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν πλήγμα. Είχαμε μειώσει στους τρεις βαθμούς και χάσαμε μέρος του εδάφους που είχαμε ανακτήσει. Η αλήθεια είναι πως την Πέμπτη παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έχουμε μια καλή ομάδα. Τα παιδιά ακολουθούν τις ιδέες μας. Ο σύλλογος είχε πολύ καιρό να φτάσει στα προημιτελικά μιας διεθνούς διοργάνωσης και έτσι είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Αυτές οι διοργανώσεις μου δίνουν κίνητρο, όπως πέρσι στη Σεβίλλη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς