17 C
Athens

Μεντιλίμπαρ: Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος, ελπίζω να μην ήταν η τελευταία πρόκριση

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποκάλυψε τι ζήτησε από τους παίκτες του πριν το ματς με τη Μακάμπι και τόνισε πως θέλει η ομάδα του να πανηγυρίσει κι άλλη πρόκριση στο Conference

Δεν κρυβόταν η χαρά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπροστά στην κάμερα του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και διαλύοντας με 1-6 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Conference League όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε στην κάμερα του Ολυμπιακού και ευχήθηκε να μην ήταν η τελευταία αυτή που ήρθε κόντρα στους Ισραηλινούς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θερμά συγχαρητήρια για την πρόκριση, καλύτερο δώρο περιμένατε;

«Όχι η αλήθεια είναι πως υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για το αν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε σήμερα, όμως τα καταφέραμε, ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ καλό από την αρχή έως το τέλος. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες μου για αυτό».

Θα θέλατε να μας πείτε μερικά από τα λόγια σας στους ποδοσφαιριστές και είδαμε αυτή την απίθανη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο;

«Το μόνο που τους είπα είναι ότι πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και ότι πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα απ’ αυτή την εικόνα που δείξαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια.

Δεν μιλήσαμε ποτέ για πρόκριση αλλά για ένα καλό παιχνίδι το οποίο θα πήγαινε λεπτό με το λεπτό, οπότε δεν σκεφτόμασταν το τελικό αποτέλεσμα, σκεφτόντουσαν όμως πως κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έπρεπε να δείξουν μια καλή εικόνα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν που θα άλλαζε την εικόνα μας, θα άλλαζε την ψυχολογία μας, σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια και αυτό ήταν που χρειαζόμασταν και με αυτόν τον τρόπο θα φτάναμε εδώ».

Θα θέλατε να αφιερώσετε κάπου τη νίκη, προλάβατε να μιλήσετε με την οικογένεια σας, θα μας πείτε τι σας είπαν;

«Όχι δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια μου γιατί έχω μια συνήθεια όταν έρχομαι σε αγώνα να αφήνω πάντα το κινητό μου στο λεωφορείο και δεν έχω καταφέρει να μιλήσω με κανέναν.

Ωστόσο είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος σήμερα εδώ, είμαι χαρούμενος που έχουμε κάνει μια μεγάλη πρόκριση, έχει περάσει η ομάδα στους οκτώ με αυτό το σύλλογο που τόσο πολύ το ήθελε και το επιθυμούσε τα τελευταία χρόνια που δεν είχε καταφέρει κάτι μεγάλο στην Ευρώπη και ελπίζω να μην είναι η τελευταία πρόκριση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς