16.7 C
Athens

Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Conference League και στο βάθος Λιλ ή Άστον Βίλα

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ξανά τη Φενέρμπαχτσε μετά από τρία χρόνια με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, όπου θα κληθεί να αποκλείσει ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, εφόσον ξεπεράσει το τουρκικό εμπόδιο

Ο Ολυμπιακός μετά το έπος της Τοπόλα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έμαθε τον αντίπαλό του στη φάση των προημιτελικών του Conference League.

Αυτή θα είναι η τουρκική Φενέρμπαχτσε, όπως βγήκε από τα χέρια του Βασίλη Τσιάρτα που επιλέχθηκε να κάνει την κλήρωση από την UEFA, με το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 11 Απριλίου και τη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (18/4) στην Κωνσταντινούπολη.

Σε περίπτωση πρόκρισης των Ερυθρολεύκων στα ημιτελικά, εκεί θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Λιλ. Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για τις 29 του Μάη στην Αθήνα και την OPAP Arena.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Μπριζ – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Λιλ – Άστον Βίλα

Φιορεντίνα – Πλζεν

Τα ζευγάρια των ημιτελικών που θα διεξαχθούν στις 2 και 9 Μαϊου

Λιλ ή Άστον Βίλα – Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε

Φιορεντίνα ή Πλζεν – Μπριζ ή ΠΑΟΚ

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2021/22 είχε αντιμετωπίσει ξανά τη Φενέρ, τότε για τους ομίλους του Europa League, όταν είχε επικρατήσει εμφατικά με 0-3 στην Πόλη και με 1-0 στον Πειραιά.

Οι ώρες των προημιτελικών θα γίνουν γνωστές από την UEFA το προσεχές διάστημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς