23.3 C
Athens

Ολυμπιακός είσαι και θρυλικό το έπος σου: Οσκαρικός Ελ Κααμπί, μαγικός Όρτα και ο αλάνθαστος Ποντένσε

Πρόκειται για το θαύμα των θαυμάτων που μόνο ο Ολυμπιακός μπορούσε να πετύχει: Οι κομάντο του Μεντιλίμπαρ έγραψαν ιστορία κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με μαγική εμφάνιση από τους παίκτες - βαρόμετρα του φετινού ρόστερ

Πρόκειται για το ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝ! Μία τεράστια πρόκριση που θα μείνει στα χρονικά τόσο του Ολυμπιακού όσο και της ίδιας της διοργάνωσης στο Conference League. Ο θρύλος της Ελλάδας έγινε -ξανά- και της Ευρώπης και τέσσερα χρόνια μετά την επική πρόκριση στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ έκανε τον κόσμο του να παραμιλά και να… ξημερώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να αποθεώσει τους θριαμβευτές της Τοπόλα.

Το βαρύ 1-4 του «Γ. Καραϊσκάκης» έγινε 1-6 στη Σερβία με την ομαδάρα του Μεντιλίμπαρ να βγάζει χαρακτήρα και μέταλλο μεγάλης ευρωπαϊκής δύναμης, διαλύοντας στους «έξι ανέμους» της Τοπόλα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της ρεβάνς, καθώς έδειξε ότι θεωρούσε «τελειωμένη» την υπόθεση πρόκριση.

«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»: Αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο για τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του (vids)

Ο Ολυμπιακός το πίστεψε, πήρε πάρα πολλή αυτοπεποίθηση μετά το γρήγορο 0-2 και τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Μαγική εμφάνιση, οσκαρική ρεβάνς, ιστορικό σκορ για τη μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων!

Κι όλα αυτά σε μία βραδιά που παίκτες – βαρόμετρα της ομάδας πραγματοποίησαν εμφάνιση όνειρο δίχως κανένα ψεγάδι. Κανείς δεν υστέρησε το βράδυ της Πέμπτης στην Τοπόλα. Όλοι τους κάτι είχαν να προσφέρουν βάζοντας το λιθαράκι τους για τη μεγάλη κι ιστορική πρόκριση της ομάδας του Πειραιά.

Τι να πρωτογράψεις, όμως, για τους πρωτεργάτες της ερυθρόλευκης ανατροπής: Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Φορτούνη και τον αφανή ήρωα, Όρτα. Όλοι τους έκαναν το τέλειο ματς, μέχρι και την παράταση. Κι όσοι ξέμειναν από δυνάμεις, είχαν ήδη βάλει τη σφραγίδα τους στη θρυλική αυτή βραδιά, που μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μαροκινός «killer», Αγιούμπ Ελ Κααμπί, γιατί υπάρχει κι ένας ακόμη, ο σπουδαίος Ελ Αραμπί, τα έκανε όλα σωστά και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το σπουδαίο γυριστό που «τρέλανε» όλη την Ευρώπη για το 1-4! Συνολικά, σε μόλις τρεις μεγάλες ευκαιρίες του για γκολ, έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα των Ισραηλινών με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, ενώ είχε μόλις 3 λανθασμένες μεταβιβάσεις στις 35 που επιχείρησε.

Την ίδια στιγμή ο Αντρέ Όρτα, που ακόμα τρέχει, είχε 81 ενέργειες με την μπάλα, δύο πάσες-κλειδιά το εντυπωσιακό 81% στη ακρίβεια μεταβιβάσεων κι μοίρασε 60 πάσες.

Ποντένσε και Φορτούνης μαζί, ουσιαστικά δεν έχασαν ούτε ένα κοντρόλ κι ούτε μία ντρίμπλα. Πρόσθεταν φαντασία, ενέργεια και ουσία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Πορτογάλο να είναι σχεδόν αλάνθαστος αφού ξέχωρα από το γκολ τις δύο ασίστ του, είχε 3/4 πετυχημένες ντρίμπλες, έτρεξε 10,3 χιλιόμετρα σε 103 λεπτά και έκανε μόλις 9 φορές λάθος στην πάσα, δείχνοντας το πόσο αποφασισμένος ήταν για την ανατροπή, καθώς ήταν αυτός που άνοιξε νωρίς τον χορό των γκολ, για να ακολουθήσουν οι εκπληκτικοί Φορτούνης, Ελ Κααμπί (x2), Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί.

Μαγικός Ολυμπιακός σε μία βραδιά που δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Κι όλα αυτά με τη σφραγίδα του «στρατηγού», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει δώσει ήδη τα χέρια για συμβόλαιο μέχρι το 2025.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς