19.7 C
Athens

Συλαϊδόπουλος: Όταν τα παιδιά της Κ19 ανέβουν στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να στηριχθούν, είμαστε έτοιμοι για αυτό;

Ο προπονητής της Κ19 του Ολυμπιακού υποστήριξε πως η ενσωμάτωση παικτών στην πρώτη ομάδα είναι πολυσύνθετη διαδικασία καθώς στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη υπομονής - Τι ανέφερε για την προετοιμασία του καλοκαιριού και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την ιστορική επιτυχία

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε στην ιστορική επιτυχία της Κ19 του Ολυμπιακού.

Ο εξαιρετικός προπονητής των Ερυθρόλευκων υποστήριξε πως είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία η σταδιακή ενσωμάτωση κάποιων ταλέντων της ομάδας Νέων στην πρώτη ομάδα, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται πίστωση χρόνου σε αυτά τα παιδιά. Επιπλέον, δήλωσε πως γίνεται αξιολόγηση για το ποιοι από αυτούς τους παίκτες μπορούν να βρεθούν στην προετοιμασίας του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, ενώ απένειμε τα εύσημα στον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και στον Ζοζέ Ανιγκό.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

«Είναι μια δουλειά πολλών ετών, στην οποία έχουν συμβάλει πολλοί άνθρωποι. Ποτέ κάτι που γίνεται στις ακαδημίες δεν είναι δουλειά ενός χρόνου. Είναι μια ομάδα αρκετά ισορροπημένη, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Για την Ελλάδα μπορώ να πω πως έχουμε έναν μοντέρνο σχηματισμό. Είμαστε δίκαια εκεί που βρισκόμαστε. Έχουμε κερδίσει τα πέντε από τα επτά παιχνίδια που έχουμε δώσει. Το σημαντικό είναι να βάλουμε τα παιδιά στη διαδικασία να καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Η πίεση στην μπάλα ήταν ένα από τα κλειδιά για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Για τους Νέους του Ολυμπιακού δεν είναι θαύμα, αλλά μία υπέρβαση βασισμένη σε αρχές και άπλετο ταλέντο

Πέρα από την ωριμότητα που βγάζουν τα παιδιά, θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και στο πλάνο για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Αυτό ως οφείλεται στους συνεργάτες που υπάρχουν δίπλα μας. Το σημαντικότερο στοιχείο σε έναν προπονητή είναι οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχει τους συγκεκριμένους συνεργάτες. H λειτουργία μιας ακαδημίας ξεκινάει από τον τεχνικό διευθυντή που είναι ο κύριος Ανιγκό και μας βοηθάει πάρα πολύ και φθάνει μέχρι τον προπονητή της Κ9. Είναι μια συνολική και συλλογική επιτυχία της ακαδημίας του Ολυμπιακού και δεν πρέπει να μείνει σαν ένα κομμάτι μόνο της Κ19. Είμαστε προνομιούχοι για τις συνθήκες που έχουμε καθημερινά στο Ρέντη. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον κύριο Μαρινάκη.

Μυστικά δεν υπάρχουν, το σημαντικότερο στοιχείο σε έναν οργανισμό έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Αυτό μας δίνει την επιτυχία που είναι τα αποτελέσματα. Για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η εξέλιξη αυτών των παιδιών. Είμαστε μπροστά σε κάτι πάρα πολύ δυνατό για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση αυτών των παιδιών στην πρώτη ομάδα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει πράγματα από αυτή τη γενιά.

Έχουμε δει κάποια παιχνίδια της Ναντ. Όλες οι γαλλικές ομάδες βασίζονται στο physicality. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Σ’ αυτά τα παιχνίδια το σημαντικό είναι να μην έχεις ενοχές μετά στα αποδυτήρια για το τι δεν έκανες.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον κ. Γαβαλά μαζί μας και είναι σημαντική η συνεισφορά του. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν την ιστορία του συλλόγου και να ταυτίζονται μ’ αυτή. Είναι σημαντικό να ξέρεις τις ρίζες σου, τι πρεσβεύει η ομάδα και το DNA του συλλόγου. Τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία, έχουν άλλη αποδοχή από τον κόσμο της ομάδας.

Ο κ. Μεντιλίμπαρ ασχολείται αρκετά με την ακαδημία και έχει γνώση για τα παιδιά αυτά. Η προώθησή τους στην πρώτη ομάδα είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, στοιχεία τα οποία δεν έχουμε σαν λαός. Όταν αυτά τα παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να στηριχτούν και να τους δοθεί χρόνος. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτό το challenge;

Υπάρχουν συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή της πρώτης ομάδας τον κ. Κοβάσεβιτς για το αν κάποια παιδιά ακολουθήσουν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι. Όλοι είναι προς αυτή την κατεύθυνση και θα γίνει μια καλή αξιολόγηση»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς