17 C
Athens

Μπάγερν – Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκο έπος, τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου στα ημιτελικά του Youth League! (vid)

Η απίθανη ομάδα Νέων του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στο Μόναχο με μαγική εμφάνιση και προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Final Four του UEFA Youth League όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο

Η Κ19 του Ολυμπιακού δεν γίνεται να σταματήσει να γράφει ιστορία! Αυτή η εκπληκτική ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου καθώς με μια απίθανη εμφάνιση ισοπέδωσε με 1-3 την Μπάγερν στο Bayern Campus και προκρίθηκε στις «4» καλύτερες ομάδες του φετινού UEFA Youth League!

 

Οι Νέοι του Ολυμπιακού στο αντίστοιχο Champions League της ηλικίας τους θα βρεθούν στο Final Four της διοργάνωσης στην Ελβετία με στόχο τον τελικό και γιατί όχι, το τρόπαιο!

Ο ημιτελικός – όπου βρίσκεται για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός – θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου στη Νιόν και η ομαδάρα του Συλαϊδόπουλου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του προημιτελικού Ναντ – Κοπεγχάγη με στόχο την παρουσία της στον τελικό. Μιλάμε για την κορυφαία πορεία ελληνικής ομάδας στο Champions League Νέων.

 

Ούτε ο κορυφαίος σεναριογράφος στον κόσμο θα μπορούσε να γράψει ένα τέτοιο έπος με τον τρόπο που το έκαναν τα παιδιά της Κ19 του Ολυμπιακού κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες σε επίπεδο υποδομών.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και έδειξαν από το 2ο λεπτό, όταν ο Πνευμονίδης έχασε καθαρή ευκαιρία με τον Σμιτ να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ, τις διαθέσεις τους. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί με εξαίρεση ένα χαμένο τετ α τετ του του Ασαρέ που σταμάτησε ο Σίνα. Η συνέχεια ήταν μόνο… ερυθρόλευκη με τρία απίθανα γκολ σε 8′!

Οι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού πίεσαν εκπληκτικά τον τερματοφύλακα των Βαυαρών με τον Σμιτ να υποχρεώνεται σε λάθος και τον Μουζακίτη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 0-1 στο 32′.

 

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Παπακανέλλου να κάνει μια απίθανη ενέργεια από τα αριστερά ανάμεσα σε δύο παίκτες και να μένει όρθιος στο ύψος της γραμμής του άουτ για να τελειώσει υποδειγματικά από πολύ δύσκολη γωνία με απίθανο γκολ για το 0-2.

 

Το πάρτι του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο 40ό λεπτό με τον Μπάμπη Κωστούλα να πιάνει ένα τρομερό σουτ με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να γράφει το 0-3 που πανηγύρισε α λα… Ελ Αραμπί!

 

Οι αλλαγές που έγιναν στο ημίχρονο βοήθησαν περισσότερο την Μπάγερν που άρχισε να γίνεται πιο απειλητική μετά το 50′ κι αφού ο Σμιτ χρειάστηκε να σταματήσει τον Κουτσογούλα.

Η Μπάγερν με τον Ασέκο-Ενκιλί άρχισε να γίνεται… πονοκέφαλος και στο 63ο λεπτό μπόρεσε να σημειώσει το 1-3. Ο Ζβόναρεκ έπιασε το δυνατό σουτ, ο Σίνα απομάκρυνε ασταθώς και ο Ράμσακ πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 1-3.

 

Οι Γερμανοί είχαν κλασική ευκαιρία στο 64′ με την κεφαλιά του Ζβόναρεκ να σταματά στο δοκάρι, ενώ ως το φινάλε ο Σίνα κατέβασε ρολά σε κάθε μακρινό σουτ και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού – με κορυφαίους τους Τανούλη και Πρεκατέ – απομάκρυναν κάθε προσπάθεια με ψυχωμένη εμφάνιση για να πανηγυρίσουν έξαλλα την πρόκριση.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Ρενέ Μάριτς): Σμιτ, Σχόλτσε, Μανουμπά, Σχολ, Χένιγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντεθ, Γένσεν (46′ Ασέκο-Ενκιλί), Αζνού (46′ Λίτσινα), Κουσί-Ασαρέ, Ράμσακ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας (90′ Γατόπουλος), Τανούλης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης (90′ Χρήστου), Παπακανέλλος (79′ Δάμα), Πνευμονίδης (67′ Λιατσικούρας), Χ. Κωστούλας

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ UEFA YOUTH LEAGUE

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Μπάγερν – Ολυμπιακός 1-3 (32′ Μουζακίτης, 37′ Παπακανέλλος, 40′ Χ. Κωστούλας / 63′ Ράμσακ)
12/3, 19:00 Ναντ – Κοπεγχάγη
13/3, 17:00 Μίλαν – Ρεάλ Μαδρίτης
13/3, 19:00 Μάιντς – Πόρτο

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρασκευή 19 Απριλίου

Ολυμπιακός – Ναντ ή Κοπεγχάγη
Μίλαν ή Ρεάλ Μαδρίτης – Μάιντς ή Πόρτο

ΤΕΛΙΚΟΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς