16.1 C
Athens

Άρης: Έτσι απέκτησε τον Μορόν κι έτσι θα τον κρατήσει

Ο 30χρονος Ισπανός φορ αποτελεί τη μεταγραφή της δεκαετίας -και βάλε- για τον Άρη στην επίθεση, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν σχεδιάσει ήδη το πλάνο για την παραμονή του στο Χαριλάου και τα επόμενα χρόνια, γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες του ερχόμενου καλοκαιριού

Ο Λορέν Μορόν είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν του Άρη, με τον Ισπανό στράικερ να είναι πραγματικά ευτυχισμένος στη Θεσσαλονίκη έχοντας βρει ξανά το νόημα και τη χαρά για το ποδόσφαιρο. Μία χαρά που λίγο έλειψε να χάσει εντελώς στην Ισπανία, όταν τα τελευταία χρόνια ήταν συνεχώς εκτός των πλάνων της Ρεάλ Μπέτις και ούτε ο δανεισμός στην Λας Πάλμας του έκανε καλό.

Ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός διανύει ήδη την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του και είναι δεδομένο ότι το ερχόμενο καλοκαίρι οι προτάσεις που θα φτάσουν στα γραφεία του Άρη για την περίπτωσή του θα είναι αρκετές και μερικές ηχηρές.

Δεν είναι μόνο τα 15 γκολ, είναι η διαφορετική ενέργεια που βγάζει πλέον στο χορτάρι, η αποτελεσματικότητά του, αφού χρειάζεται μόλις 1,7 μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά και το γεγονός πως ακούραστος κουβάλησε σχεδόν μόνος του επιθετικά την ομάδα του Μάντζιου, μέχρι την έλευση Ανσαριφάρντ.

Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο για τον ίδιο, με τον Άρη να έχει το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι. Το συμβόλαιο του Ισπανού φορ με τους Θεσσαλονικείς έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2025, με τον Μορόν να είναι με διαφορά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ρόστερ των Κίτρινων τη φετινή σεζόν.

Σε μία πρώτη κουβέντα που έγινε τον περασμένο Γενάρη με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Θόδωρο Καρυπίδη, εκφράστηκε από την πλευρά των Κιτρίνων η πρόθεση να «δέσουν» με νέο συμβόλαιο τον Ισπανό στο Χαριλάου και σαφώς αυξημένες απολαβές, ωστόσο ο Μορόν από τη δική του πλευρά ζήτησε διορία μέχρι το καλοκαίρι για να δει τι προτάσεις θα έχει τότε στα χέρια του.

Η αλήθεια είναι πως η επιστροφή στην Ισπανία δεν φαίνεται να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον ίδιο, αφού και το περασμένο καλοκαίρι είχε προτάσεις κυρίως από ομάδες της Segunda που δεν τον ικανοποιούσαν. Ο Μορόν ήθελε να δοκιμάσει την ποδοσφαιρική του τύχη στην Ευρώπη και ο Άρης αποτέλεσε το τέλειο σκαλοπάτι για την αγωνιστική του αναγέννηση.

Οι πολύ καλές σχέσεις που έχει «χτίσει» ο Θ. Καρυπίδης με τη διοίκηση της Ρεάλ Μπέτις και το δίκτυο επαφών στην Ισπανία ήταν οι βασικοί λόγοι της κορυφαίας συμφωνίας στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού για τους Θεσσαλονικείς και δικαιώθηκαν, με τον Μορόν να είναι ο κορυφαίος σκόρερ -μαζί με τον Ελ Κααμπί- στη Super League μέχρι σήμερα.

Ο Άρης έδειξε από την αρχή στον Μορόν πόσο πολύ τον θέλει και ο 30χρονος επιθετικός από την Μαρμπέγια έχει εκτιμήσει τα πάντα στη Θεσσαλονίκη. Από την ποδοσφαιρική του ζωή, μέχρι την καθημερινότητα στην πόλη.

Καταλήγοντας, ο Άρης θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι προσφέροντας ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο στον Μορόν το καλοκαίρι για να τον κρατήσει τουλάχιστον για μία ακόμη σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αλλά στην εποχή που οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έχουν γίνει μόδα και με γνώμονα ότι ο Μορόν θα «πατήσει» στα 31 του την επόμενη χρονιά, σε μία τελευταία ίσως ευκαιρία για επιστροφή στο υψηλότερο επίπεδο, το έργο του μόνο εύκολο δεν θα’ ναι. Πάντως, έχει βάλει ήδη τα θεμέλια στη σχέση του με τον Μορόν. Τόσο σε επίπεδο εμπιστοσύνης όσο και σε οικονομικό.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς