24.3 C
Athens

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Τον έριξε ξανά από την κορυφή με εκτελεστή Μορόν

Με ένα τρομερό γκολ του Μορόν ο Άρης έκανε ξανά μεγάλη ζημιά στον ΠΑΟΚ και τον «γκρέμισε» από την κορυφή φανερώνοντας τις τεράστιες αδυναμίες της ακίνδυνης ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου

Με ένα τρομερό και σεντερφορίσιο τέρμα του Λορέν Μορόν ο Άρης πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» (0-1) στην Τούμπα κόντρα στον κάκιστο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ και έριξε για δεύτερη φορά φέτος τον Δικέφαλο του Βορρά από την κορυφή, εκεί που βρίσκεται ξανά η ΑΕΚ, όντας πλέον στο +2 από την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Ισπανός στράικερ έφτασε τα 15 γκολ στη φετινή Super League, βρίσκοντας δίχτυα και κόντρα στους Ασπρόμαυρους, με μία υπέροχη περιστροφή εντός περιοχής κι ένα εξίσου ωραίο πλασέ. Αήττητοι οι Κίτρινοι μέχρι τώρα στη σεζόν κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο, με δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Ανύπαρκτος για ακόμη μία φορά επιθετικά και δίχως ιδέες ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που έχει «ξεφουσκώσει» σε ένα κρίσιμο της κι ενώ είναι φανερή η απουσία ενός κλασσικού φορ – γκολτζή, σε αντίθεση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου που έχουν σε εξαιρετική κατάσταση τους επιθετικούς τους.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ορθολογικό πλάνο και απαντήσεις για να «σπάσουν» το εξαιρετικό κίτρινο τείχος που έστησε στην άμυνα ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος σε ακόμη ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (πέμπτο) παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Ραζβάν Λουτσέσκου μετρώντας μάλιστα τρεις νίκες και δύο με το ίδιο σκορ (0-1) στην Τούμπα, που σήμερα ήταν άδεια λόγω της τιμωρίας από την ΔΕΑΒ.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τέταρτη φορά στην τρέχουσα σεζόν που ο Άρης «γκρέμισε» έναν πρωτοπόρο από την κορυφή, για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας (2-1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Κίτρινοι ήταν ξανά αποτελεσματικοί, με συγκεκριμένο τακτικό πλάνο, άρτια τοποθετημένος μεσοαμυντικά και ικανός για αρκετές… ζημιές στα πλέι ενόψει και των ντέρμπι που ακολουθούν, παρότι θεωρητικά ο στόχος του είναι να διατηρηθεί απλά στην 5η θέση, με φόντο πάντα και τον τελικό του Κυπέλλου τον ερχόμενο Μάιο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός με την είσοδο των Κωνσταντέλια, Τζίμα και Ντεσπόντοφ, αλλά επί της ουσίας τον Κουέστα δεν τον άγχωσε ποτέ. Κι όποτε χρειάστηκε ο Ισπανός κίπερ ήταν εκεί για να αντιδράση.

Στον αντίποδα, ο Άρης είχε την πιο κλασσική ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματά του με τον Σαβέριο στο 57′, με το πλασέ του άσου από το Εκουαδόρ να καταλήγει λίγο άουτ μετά από εξαιρετική ατομική του προσπάθεια.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τον Άρη για το πλάνο που ακολούθησε και όπως αποδείχθηκε ξανά, ο Άκης Μάντζιος παίρνει πλέον το «σκαλπ» του Λουτσέσκου από τα αποδυτήρια!

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 0-1

Γήπεδο: Τούμπας, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (ΣΛΟ)

ΓΚΟΛ: -/ 31′ Μορόν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60′ Σβαμπ, 75′ Ζίβκοβιτς/ 66′ Ανσαριφάρντ, 90’+5 Βερστράτε, 90’+6′ Φεράρι

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, – Όττο (71′ Ντεσπότοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, – Μεϊτέ (78′ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59′ Σβαμπ), – Μουργκ (59′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, – Μπράντον (71′ Τζίμας).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο. Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Βερστράτε, Ζουλ (77′ Βέλεθ), – Σουλεϊμάνοφ (90′ Φετφατζίδης), Νταρίντα (90’+4′ Φεράρι), Σαβέριο (76′ Σαμόρα), – Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς