24 C
Athens

Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης στο αιώνιο ντέρμπι, η στήριξη του κόσμου και το πείσμα των παικτών

Ο Ολυμπιακός πάει σε ένα must win ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που επίσης θα παίξει δίχως περιθώρια για ήττα, έχοντας την απόλυτη στήριξη του κόσμου του αλλά κι ένα πλάνο με επιθετικό στυλ και τη σφραγίδα του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνθέτουν το μεγάλο ζευγάρι της πρεμιέρας των πλέι οφ στη Super League, με τους Ερυθρολεύκους να θέλουν να μπουν με το δεξί στο μίνι πρωτάθλημα των ντέρμπι που θα κρίνει τον τίτλο μέσα σε 10 αγωνιστικές – φωτιά και τους Πράσινους να αναζητούν αντίδραση για να μη μείνουν από πολύ νωρίς εκτός τροχιάς τίτλου.

Οι Πειραιώτες, που συμφώνησαν με τον Μεντιλίμπαρ για συμβόλαιο μέχρι το 2025, ψάχνουν και την αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στους «16» του Conference League από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι απόψε (20:30) γνωρίζουν ότι η νίκη είναι μονόδρομος και ότι ο κόσμος του τον στηρίζει εμπράκτως.

Αντιπροσωπεία οργανωμένων οπαδών των Ερυθρολεύκων βρέθηκε στο Ρέντη πριν την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου και ανέβασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης.

Ψυχολογικές ντόπες στους παίκτες του Ολυμπιακού από τη ΘΥΡΑ 7: «Σας πιστεύουμε όσο ποτέ, πάμε για το πρωτάθλημα»

«Σας πιστεύουμε όσο ποτέ. Μην αφήνετε τίποτα να πέσει κάτω, είμαστε δίπλα σας σε όλα. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε ακόμα και στην πρόκριση στην Ευρώπη», είπαν μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκαν προς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

«Εσύ Ντάρκο να εξηγήσεις στους νέους ποδοσφαιριστές πού έχουν έρθει. Μη φοβάστε κανέναν. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε πάλι ως οικογένεια», ήταν το μήνυμά τους στους παίκτες.

Ανήμερα των 99ων γενεθλίων του, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το μεγαλύτερο δώρο στους φιλάθλους του σε ένα κρίσιμο ντέρμπι, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για λόγους γοήτρου.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά με το στυλ Μεντιλίμπαρ. Με πρέσινγκ ψηλά, ένα επιθετικό πλάνο και με έμφαση στη μάχη της μεσαίας γραμμής. Μάλιστα, ο Βάσκος τεχνικός τόνισε στους παίκτες του σε αυτή τη μίνι προετοιμασία για το αιώνιο ντέρμπι την ανάγκη να μπουν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό για να μην τρέχουν ξανά για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όπως έγινε κόντρα στους Ισραηλινούς της Μακάμπι στο πιο πρόσφατο και ηχηρό παράδειγμα.

Η κακή συνήθεια να τρως πρώτος γκολ και η πρωτοφανής ηρεμία μετά από στραπάτσο που φέρει την υπογραφή Μεντιλίμπαρ

Ο Ρέτσος είναι εκτός λόγω τιμωρίας κίτρινων καρτών και  Ισπανός τεχνικός σκέφτεται είτε τον Μπιανκόν είτε τον Άμπι για παρτενέρ του Κάρμο, ενώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί και οι υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για τις βασικές επιλογές του Μεντιλίμπαρ, με εξαίρεση ίσως τους Ελ Κααμπί, Τσικίνιο και Όρτα που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν ξανά βασικοί. Όπως και οι Πασχαλάκης, Ρόντινει και Ορτέγκα.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί ποιος θα αγωνιστεί στο πλάι του Κάρμο και στα επιθετικά άκρα, με τους Μασούρα και Ποντένσε να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ξανά και ο αρχηγός, Κώστας Φορτούνης.

Σέντρα στις 20:30 στο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού, με το πείσμα των παικτών και των δύο ομάδων να είναι μεγάλο και την ισοπαλία να μην βολεύει κανέναν…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς