15 C
Athens

Η εμπιστοσύνη στον Μεντιλίμπαρ δείχνει πολλά για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής

Το χρονικό σημείο που επέλεξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη συμφωνία επέκτασης με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στέλνει όλα τα σωστά μηνύματα και δείχνει πως ο Ολυμπιακός θα μένει ενωμένος και στις κακές του βραδιές

Ο Ολυμπιακός έκανε το απολύτως λογικό – αν και όχι τόσο… συνηθισμένο – στην περίπτωση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δίνοντας τα χέρια με τον Βάσκο προπονητή για επέκταση της συνεργασίας τους. Αυτό συνέβη σε μια βραδιά που τα πράγματα δεν κύλησαν καλά, με την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα και να στέλνει όλα τα σωστά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στη χειρότερη τους βραδιά στην εποχή Μεντιλίμπαρ και γνώρισαν βαριά ήττα με 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θέλοντας πια ένα θαύμα για να βρεθούν στους «8» του Conference League.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να δώσει λίγη ώρα μετά το ματς τα χέρια με τον Βάσκο τεχνικό για νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Το ότι αυτή η εξέλιξη προέκυψε μετά από μια αρνητικότατη συγκυρία και όχι εν μέσω κάποιου θριάμβου, είναι το πρώτο δείγμα για τις ερυθρόλευκες προθέσεις ενόψει συνέχειας.

Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ συμφώνησαν για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025

Προφανώς δεν πρόκειται για μία απόφαση που πάρθηκε εκείνη την ώρα, αλλά το γεγονός πως η οριστική συμφωνία ήρθε λίγη ώρα μετά την ήττα από τους Ισραηλινούς λέει πάρα πολλά.

Οι Πειραιώτες χρειάζονται ηρεμία και έναν άνθρωπο στον πάγκο που θα εμπνέει τους ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο έχει αποδείξει από την αρχή πως μπορεί να κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που από την ώρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έχει παρουσιαστεί μόνο καλύτερος και έχει μπει ξανά για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Και τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα αλλάξει αν τελικά δεν έρθει ο τίτλος, καθώς ο Βάσκος είναι να αποφασισμένος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην επόμενη μέρα και να είναι εκείνος ο προπονητής με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους. Μην ξεχνάμε πως ανέλαβε μια ομάδα που δεν είναι δικιά του, δεν έχει κάνει προετοιμασία μαζί της και ουσιαστικά το έκανε στην τελική ευθεία της σεζόν.

Παρόλα αυτά έχει κερδίσει και έχει εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές, κάτι που φάνηκε ακόμη και στην κακή βραδιά τους καθώς δεν σταμάτησαν στιγμή να προσπαθούν ώστε να… γυρίσουν το ζάρι και αν όχι να μην χάσουν να μείνουν ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση. Κι αν οι Ερυθρόλευκοι ήταν πιο τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα είχε συμβεί.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε τον κατάλληλο τρόπο στο κατάλληλο χρονικό σημείο για να δείξει πως ο Ολυμπιακός είναι ενωμένος και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από ένα κακό αποτέλεσμα όταν υπάρχουν βάσεις για να συμβεί κάτι πραγματικά καλό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς