19.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Ναυάγιο ξανά κόντρα σε Ισραηλινούς (vid)

Ενάμισι χρόνο μετά το μοιραίο 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα, ήρθε ακόμη ένας εντός έδρας διασυρμός από ισραηλινή ομάδα για να σημαδέψει την πρώτη - και άκρως οδυνηρή - ήττα της εποχής Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό

Απότομη προσγείωση με κάκιστη εμφάνιση και διασυρμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι γνώρισαν πολύ βαριά ήττα με 1-4 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ισραήλ και ουσιαστικά χρειάζονται ένα θαύμα σε μία εβδομάδα στην Τόπολα ώστε να συνεχίσουν στο Conference.

 

Η ομάδα του Ρόμπι Κιν εκμεταλλεύτηκε κάθε αμυντική ανισορροπία του Ολυμπιακού που γνώρισε την πρώτη του ήττα επί ημερών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και μάλιστα με τέσσερα γκολ παθητικό ενώ είχε δεχθεί τρία συνολικά σε έξι παιχνίδια με τον Βάσκο προπονητή στον πάγκο του.

Μετά την τελευταία επίσκεψη ισραηλινής ομάδας στο Φάληρο (καλοκαίρι 2022 όταν η Μακάμπι Χάιφα ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό στο τελευταίο ματς του Πέδρο Μαρτίνς) η… παράδοση «μίλησε» ξανά για τους Ερυθρόλευκους που προσπάθησαν μεσοεπιθετικά αλλά πνευματικά και τακτικά έκαναν ένα από τα χειρότερα φετινά τους παιχνίδια και ένα πολύ μεγάλο αγωνιστικό πισωγύρισμα σε μια – κατά γενική ομολογία – καλή περίοδο.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρεμιέρα των πλέι οφ την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο κόντρα στον Παναθηναϊκό και παίζει το τελευταίο του χαρτί για το πρωτάθλημα, ενώ στον επαναληπτικό της Τόπολα θέλει (τουλάχιστον) τρία γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση στους «8» του Conference.

Η αμυντική συμπεριφορά των Ερυθρόλευκων ήταν τραγική και ουδείς μπορεί να διασωθεί από ένα τέτοιο ναυάγιο που ουσιαστικά τους θέτει εκτός Ευρώπης.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν στο πρώτο ημίωρο στο Φάληρο ο Ολυμπιακός δέχεται τρία γκολ από μια ομάδα που δεν είναι δα και από κορυφαίο πρωτάθλημα.

Μόλις στο 5′ ο Μίλσον από τα αριστερά τροφοδότησε τον Ζάχαβι, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Έσε και να πιάνει στον ύπνο την ερυθρόλευκη άμυνα για να γράψει ο πολύπειρος Ισραηλινός φορ το 0-1.

Έπειτα από τέσσερα λεπτά, οι Ισραηλινοί αναπτύχθηκαν από τα δεξιά με τον Πέρετζ μέσα από την περιοχή να πιάνει το δυνατό σουτ, ο Πασχαλάκης απομάκρυνε αλλά ο Σαχάρ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση προ του Κάρμο και πήρε το ριμπάουντ για το 0-2.

 

Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν στο σκορ στο 12′ όταν ο Φορτούνης έβγαλε φανταστική σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που με πολύ δύσκολη κεφαλιά έκανε το 1-2.

 

Η συνέχεια αποδείχθηκε όμως πολύ κακή για τον Ολυμπιακό που με τη συμπλήρωση του ημιώρου δέχθηκε και τρίτο γκολ. Ο Μίλσον από τα αριστερά πέρασε τον Ροντινέι και από το ύψος της τελικής γραμμής γύρισε στον Ζάχαβι που σε κενή εστία σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 1-3.

 

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει τρελό ρυθμό, με τους Ερυθρόλευκους να προσπαθούν να συνέλθουν και να μειώσουν εκ νέου αλλά χωρίς να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες. Ο Φορτούνης στο 34′ απείλησε αλλά ο Μισπάτι απέκρουσε, με τη Μακάμπι να χάνει στο αμέσως επόμενο λεπτό μοναδική ευκαιρία για να βρει τέταρτο γκολ και να χάνει χατ τρικ με τον Ζάχαβι.

Ο Ισραηλινός φορ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά από προσπάθεια από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ταχύτητα μετά το 50′ και ταυτόχρονα να κλείσουν τη Μακάμπι στα καρέ της. Ωστόσο, στο 52′ ο Μισπάτι σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ελ Κααμπί, ενώ ο Ισραηλινός τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά τα σουτ των Έσε και Τσικίνιο.

Το διάστημα πίεσης για τους Ισραηλινούς πέρασε «αναίμακτα» και στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος βρήκαν τέταρτο γκολ, με τον Ολυμπιακό πάλι να παρουσιάζεται πολύ κατώτερος των περιστάσεων στην αμυντική του λειτουργία.

Ο Πέρετζ σκόραρε στο 74′ το τέταρτο γκολ της Μακάμπι για να δώσει θριάμβου στην ομάδα του. Ο χαφ των Ισραηλινών είδε το πρώτο του σουτ να το σταματά ο Πασχαλάκης αλλά στην εξέλιξη της φάσης και μετά το γέμισμα του Μπίτον από τα δεξιά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές με την άστοχη κεφαλιά του Ελ Κααμπί και το δοκάρι του Καρβάλιο, ωστόσο η ιστορία είχε γραφτεί ήδη στο Φάληρο και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ αντιλήφθηκε με οδυνηρό τρόπο πως σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει επ’ ουδενί να παρουσιάζεται μια τέτοια αποκαρδιωτική εικόνα αμυντικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 1-4

Σκόρερ: 12′ Ελ Κααμπί / 5′, 30′ Ζάχαβι, 9′ Σαχάρ, 74′ Πέρετζ

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Πόουσον (ΑΓΓ)

Κίτρινες: Ιμπόρα / Κανιχόφσκι, Σαχάρ, Μισπάτι, Ρεβίβο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67′ Μασούρας), Ποντένσε (77′ Καρβάλιο), Όρτα, Φορτούνης (77′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (83′ Ελ Αραμπί)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Πέρετζ, Φαν Όφεριμ (77′ Κάρτσεφ), Κανιχόφσκι (81′ Γκολάσα), Μίλσον (81′ Νταβιτζάντα), Νταβίντα (68′ Μπίτον), Ζάχαβι (77′ Τούργκεμαν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς