21.7 C
Athens

Επέστρεψαν οι θριαμβευτές της Γλασκώβης, κλασικά… ξενερωμένος με το άλμα του χρυσού ο Τεντόγλου

Τεντόγλου και Καραλής επέστρεψαν στην Αθήνα με τα μετάλλιά τους ανά χείρας - «Ο αγώνας ήταν κακός, από τη στιγμή που ήταν πρωί εγώ δεν είχα όρεξη, τέλος», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους

Με το χρυσό μετάλλιο ανά χείρας και την… κλασική φάτσα «κέρδισα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, χάλια ήταν τα άλματά μου», ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε τα ξημερώματα, παρέα με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, στην Αθήνα από τη Γκλασκώβη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε για μία ακόμα φορά… ξενερωμένος από την απόφαση των διοργανωτών να βάλουν -και αυτόν- τον τελικό πρωινή ώρα, κάτι που για τον ίδιο αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για μεγάλη επίδοση:

«Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι πιο συγκεντρωμένος, να πηγαίνω σε καλύτερους αγώνες. Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ κακός αγώνας, από τη στιγμή που ήταν πρωί εγώ δεν είχα όρεξη, τέλος. Από εκεί και πέρα δεν πήγαινε για μένα. Θα έχω πιστεύω πιο πολλή όρεξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γιατί ξέρω ότι είναι καλοί αγώνες, είναι ανοιχτός και κυνηγάω μία καλή επίδοση εκεί πέρα. Δυστυχώς εκεί δεν γινόταν να γίνει η επίδοση.

Νιώθω έτοιμος για τον ανοιχτό στίβο, θα κάνουμε και μία καλή προετοιμασία, θα μπω νωρίς στους αγώνες, θα είμαι σίγουρα έτοιμος».

Για το αν έχει βάλει στόχο να σπάσει ρεκόρ σε κατακτήσεις μεταλλίων, ακολουθώντας τα βήματα θρύλων του μήκους, ο Τεντόγλου σχολίασε: «Όχι τόσο, δεν το σκέφτομαι έτσι, αλλά το ξέρω πόσα έχουν κερδίσει οι άλλοι. Ξέρω ότι ο Πεντρόσο έχει 5 κλειστά, 4 ανοικτά και πόσα έχουν πολλοί αθλητές, αλλά δεν είναι το κίνητρό μου αυτό, όχι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Λίγο νωρίτερα είχε φτάσει στο Ελ. Βενιζέλος ο έτερος θριαμβευτής της εθνικής ομάδας στίβου, Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας επικοντιστής αποθεώθηκε από τους φίλους του που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δήλωσε περιχαρής για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου:

«Είμαι κουρασμένος από τον αγώνα, αφού δεν κοιμήθηκα το βράδυ, ωστόσο είμαι καλά, είμαι χαρούμενος και αυτό που θέλω τώρα είναι να ξεκουραστώ την επόμενη εβδομάδα και να ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό. Ο σκοπός μου στους μεγάλους αγώνες είναι να εκτελώ τις οδηγίες του προπονητή μου σωστά. Ο προπονητής μου πήρε τις σωστές αποφάσεις και σε σχέση με τα κοντάρια και σε σχέση με τους στυλοβάτες. Οπότε πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στον προπονητή μου Χάρη Καραλή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Στην Ελλάδα επέστρεψαν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, καθώς και οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Ιωάννα Σιώμου και ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Χρήστος Μελέτογλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς