18.7 C
Athens

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: «Χάλκινος» στο επί κοντώ ο απίθανος Καραλής! (vid)

Ο καταπληκτικός «Μανόλο» έγραψε ιστορία: Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης με ένα καταπληκτικό άλμα στα 5,85

Τεράστιος Εμμανουήλ Καραλής στη μεγαλύτερη επιτυχία του! Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη περνώντας με απόλυτη επιτυχία τα 5,85μ. στην πρώτη του προσπάθεια!

 

Ο 24χρονος χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να περάσει τα 5,65μ. και ακολούθως τα 5,75μ. αλλά το άλμα του ήταν τόσο φανταστικό στα 5,85μ. που του έδωσε μετάλλιο έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη!

 

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις μπορεί να πέρασε με την τρίτη προσπάθειά του τα 5,85μ. αλλά πέρασε με τη δεύτερη τα 5,95μ. και έριξε στη 2η θέση τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς – που ήταν πρώτος ως εκείνο το σημείο – και στην 3η τον Καραλή που φυσικά πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

 

Το 2018 στο παγκόσμιο κλειστού στίβου είχε αναδειχθεί πέμπτος και φέτος κατακτά την υψηλότερη θέση του σε μια πραγματικά πολύ απαιτητική διοργάνωση. Θυμίζουμε πως το 2021 στο Τόκιο αναδείχθηκε 4ος στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το ρεκόρ του είναι στα 5,86μ. (πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ).

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το 15ο μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμιο κλειστού στίβου και αυτό του Καραλή είναι το δεύτερο στη φετινή διοργάνωση μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου. Το σημερινό είναι το δεύτερο μετάλλιο στο επί κοντώ ανδρών μετά το χρυσό του Κώστα Φιλιππίδη το 2014 στο Σόποτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς