18.7 C
Athens

Ο παγκόσμιος Μίλτος το έκανε ξανά: Χρυσό και στη Γλασκώβη για τον κορυφαίο άλτη του κόσμου! (vid)

Ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου και συνεχίζει να γράφει ιστορία - Η συγκλονιστική μάχη με τον Ιταλό Φουρλάνι για την πρωτιά και το κορυφαίο άλμα στα 8,22μ.

Παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη σερί χρόνια ο ιπτάμενος Έλληνας, Μίλτος Τεντόγλου!

Ο «Air-Τεντόγλου» μετά από μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Φουρλάνι και κορυφαία άλμα στα 8,22μ. κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης φτιάχνοντας μία συλλογή μεταλλίων που θα ζήλευαν μέχρι και θρύλοι του αθλήματος! Ένας θρύλος είναι πλέον κι αυτός!

Με το… καλησπέρα στο πρώτο του άλμα ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε τις προθέσεις και τελικώς, παρά την αξιόλογη προσπάθεια του νεαρού Φουρλάνι, κατάφερε να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του από την περσινή χρονιά στη Βουδαπέστη.

Χρυσό νούμερο δύο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα για τον εξαιρετικό και ανίκητο Μίλτο, με το βλέμμα στο repeat και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Κάπως έτσι ο Αir-Mίτλος έφτασε τα 10 μετάλλια σε Παγκόσμια, Ολυμπιακούς και Ευρωπαϊκά δείχνοντας το πόσο πραγματικά σπουδαίος είναι!

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα σε σύγκριση με τον 19χρονο Ιταλό (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Στο πέμπτο άλμα του, ο Φουρλάνι «προσγειώθηκε» στα 8,04 μέτρα, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να παραμείνει πρώτος και στη δική του προσπάθεια να σημειώσει επίδοση 8,19 μέτρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς