19 C
Athens

Το σφύριγμα του Μανθάνο και η βραδιά που αδίκησε κατάφωρα τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία (vid)

Ο Χιλ Μανθάνο βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής στην Ισπανία μετά την απόφασή του να σφυρίξει την ώρα που ο Μπέλιγχαμ σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» στο Μεστάγια, με τον Ισπανό ρέφερι να έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν όταν έσφαξε με το γάντι τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία

Η απόφαση του Χιλ Μανθάνο να σφυρίξει τη λήξη στο Βαλένθια – Ρεάλ την ώρα που οι «μερένγκες» ήταν στην επίθεση με προϋποθέσεις για να σκοράρουν, κάτι που εν τέλει έγινε από την κεφαλιά του Μπέλιγχαμ κυριολεκτικά σε «νεκρό» χρόνο, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην Ισπανία, με τον Τύπο της χώρας και κυρίως της Μαδρίτης να κάνει λόγο για «σκάνδαλο».

Ο Ισπανός ρέφερι φαίνεται να σφυρίζει την ώρα της σέντρας προς τον Μπέλιγχαμ κι ενώ είχε πει ότι θα κρατήσει έξτρα χρόνο καθυστερήσεων επειδή χρειάστηκε να τσεκάρει μία φάση στο VAR μετά το 90′.

Βαλένθια – Ρεάλ 2-2: Ο Μανθάνο σφύριξε λήξη στο γκολ της Βασίλισσας, η οποία έφυγε με βαθμό από το Μεστάγια (vid)

Αυτή του η απόφαση έκανε έξαλλους τους παίκτες της Ρεάλ, τον Κάρλο Αντσελότι και ειδικότερα τον Άγγλο σκόρερ, που του επιτέθηκε φραστικά με τέσσερις λέξεις, που στη συνέχεια προκάλεσαν και την αποβολή του. Κάτι για το οποίοι Μαδριλένοι αντέδρασαν κι επίσημα μέσω έφεσης.

Απ’ όσα προκύπτουν από τον ισπανικό Τύπο, ο Μανθάνο είχε ενημερώσει τους παίκτες των δύο ομάδων ότι μετά το τελευταίο κόρνερ της Ρεάλ θα σφυρίξει τη λήξη. Όπως κι έκανε, αν και οι κανόνες της IFAB είναι ξεκάθαροι για όταν μία ομάδα βρίσκεται στην επίθεση και με προϋποθέσεις να σκοράρει κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων.

Το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και δεν αποκλείεται ο Μανθάνο να πληρώσει ακριβά αυτή του την απόφαση, κι ενώ πριν τέσσερα χρόνια την είχε βγάλει «σκάρτη» από την UEFA, όταν… έσφαζε με το γάντι τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία.

Ήταν 1 Δεκεμβρίου του 2020, όταν οι Ερυθρόλευκοι αγωνιζόταν κόντρα στη Μαρσέιγ στην κρίσιμη 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με στόχο να ντουμπλάρουν τις νίκες τους κόντρα στους Μασσαλούς μετά το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Και βρέθηκαν κοντά στο να το πετύχουν όταν ο Μαντί Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 33′. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ανέλαβε ο Μανθάνο!

Στο 53′ ο Τοβάν δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Σισέ, με τον διαιτητή VAR να καλεί τον Ισπανό ρέφερι στιγμές αργότερα για να κρίνει ο ίδιος αν το μαρκάρισμα έγινε εντός ή εκτός περιοχής. Κατατοπιστικό ριπλέι δεν είδαμε ποτέ, ούτε και ο Μανθάνο που όμως αποφάσισε να δώσει την εσχάτη των ποινών για το 1-1 του Παγιέ από το σημείο του πέναλτι.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 73′, μετά από ένα σουτ από τον Τοβέν εκτός περιοχής ο Ισπανός διαιτητής έδωσε χέρι του Ραφίνια και φάουλ εκτός περιοχής, επειδή η θέση του χεριού του Βραζιλιάνου ήταν αφύσικη.

Ένα λεπτό μετά όμως άλλαξε την απόφαση του και έδειξε το σημείο του πέναλτι, χωρίς καν να πάει ο ίδιος να κοιτάξει τη φάση, ενώ σύμφωνα με όσα είδαμε από το ριπλέι ο Ραφίνια δεν φαίνεται να πατάει εντός περιοχής, ενώ ούτε το χέρι του είναι εντός αυτής. Ροντέο και 2-1 για τη Μαρσέιγ που πήρε τη νίκη με «εκτέλεση» από την άσπρη βούλα.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς