21.6 C
Athens

Βαλένθια – Ρεάλ 2-2: Ο Μανθάνο σφύριξε λήξη στο γκολ της Βασίλισσας, η οποία έφυγε με βαθμό από το Μεστάγια (vid)

Με δύο γκολ του Βινίσιους η Ρεάλ επέστρεψε μετά το καταστροφικό πρώτο ημίωρο στο Μεστάγια αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή αφού ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη του αγώνα την ώρα που ο Μπέλιγχαμ έστελνε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Μαμαρντασβίλι

Το πιο αδιανόητο φινάλε σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση! Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Μεστάγια, επέστρεψε από το 0-2 και ισοφάρισε ενώ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων βρήκε γκολ νίκης. Ο Χιλ Μανθάνο όμως είχε διαφορετική άποψη αφού σφύριξε την ώρα που έβγαινε η σέντρα από τα δεξιά κι έτσι το γκολ του Μπέλιγχαμ δεν μέτρησε ποτέ.

Οι Νυχτερίδες έκαναν ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο με την πίεσή τους να αποδίδει καρπούς μέσα σε διάστημα τριών λεπτών! Στο 27ο λεπτό από τραγικό λάθος του Βινίσιους ο Φουλκιέ έκλεψε και ο Ντούρο από κοντά έκανε το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καρβαχάλ γύρισε άσχημα προς τα πίσω και ο Γιάρεμτσουκ που μυρίστηκε το λάθος έκλεψε, πέρασε τον Λούνιν και σε κενή εστία έκανε το 2-0!

Η Ρεάλ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς χάρη στο γκολ του Βινίσιους στο φινάλε των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους μετά από σέντρα από τα δεξιά (κάλυπτε τους πάντες ο Μοσκέρα) και κακή εκτίμηση του Μαμαρντασβίλι, με την μπάλα να φτάνει στο Βραζιλιάνο που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Το δεύτερο μέρος είχε την εικόνα που θα περίμενε κανείς ειδικά μετά τις αλλαγές του Κάρλο Αντσελότι. Η Βασίλισσα ισοφάρισε δίκαια στο 76′ σε μια φάση που θύμισε πολύ αυτή του 2-1 με τον Βινίσιους να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να ξεσπά στην εξέδρα που τον στόλιζε με διάφορα ρατσιστικά σχόλια…

Τα όσα βέβαια έγιναν μετά το 86′ ήταν απίστευτα: μια σύγκρουση του Ντιακαμπί με τον πεσμένο Βινίσιους οδήγησε τον Γάλλο στο φορείο (και υπάρχει αγωνία για τον τραυματισμό του) και έτσι υπήρξαν αρκετά λεπτά καθυστερήσεων (7′).

Ο Μανθάνο σπατάλησε μερικά εξ αυτών για να τσεκάρει ο ίδιος το πέναλτι – που κακώς έδωσε αρχικά – στον Ντούρο για μαρκάρισμα του Νάτσο, αναίρεσε την αρχική του απόφαση και η Βαλένθια είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Πέτερ Γκονθάλεθ (αναθρεμμένος στις ακαδημίες της Ρεάλ) να πάρει και τη νίκη!

Ο Ισπανός διαιτητής κράτησε παραπάνω χρόνο και ξεκίνησε να σφυρίζει τη λήξη την ώρα που γινόταν σέντρα από τα δεξιά. Η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μπέλιγχαμ και πήγε στα δίχτυα όμως ο Μανθάνο εξήγησε πως είχε σφυρίξει τη λήξη με το γκολ να μη μετρά και να ακολουθεί σύρραξη που είχε ως αποτέλεσμα την κόκκινη κάρτα του Άγγλου σκόρερ της Ρεάλ που του επιτέθηκε.

Το μπαλάκι πλέον πάει σε Τζιρόνα (59β.) και Μπαρτσελόνα (57β.) που δοκιμάζονται κόντρα σε Μαγιόρκα και Μπιλμπάο εκτός έδρας και έχουν την ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση από την πρωτοπόρο που έφτασε τους 66.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ρουμπέν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι, Φουλκιέ, Ντιακαμπί (89′ Εσκατσάρ), Μοσκέρα, Γκαγιά, Φραν Πέρεθ (73′ Πέτερ Γκονθάλεθ), Πεπέλου, Γκέρα (73′ Αμαλά), Κανός (57′ Γκιγιαμόν), Γιάρεμτσουκ (57′ Ντιέγκο Λόπεθ), Ντούρο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί (73′ Φραν Γκαρθία), Βαλβέρδε (86′ Νάτσο), Κρόος (73′ Μόντριτς), Καμαβινγκά (73′ Χοσέλου), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (63′ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 1/3

Θέλτα – Αλμερία 1-0 (73′ Μινγκέθα)

Σάββατο 2/3

Σεβίλλη – Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-2 (11′, 13′ Εν-Νεσιρί, 66′ Ράμος / 45+5′ πεν. Αντρέ Σίλβα, 90+2′ Μπράις)

Ράγιο Βαγεκάνο – Κάντιθ 1-1 (88′ Λεζέν / 90+12′ Λουίς Ερνάντες)

Χετάφε – Λας Πάλμας 3-3 (11′ Μάτα, 14′ Γκρίνγουντ, 45′ Μαξίμοβιτς / 35′ Σάντρο, 50′ Καρδόνα, 57′ Μουνίρ)

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (27′ Ντούρο, 30′ Γιάρεμτσουκ / 45+5′, 76′ Βινίσιους)

Κυριακή 3/3

Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (15:00)

Ατλέτικο – Μπέτις (17:15)

Μαγιόρκα – Τζιρόνα (19:00)

Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 4/3

Οσασούνα – Αλαβές (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς