16.2 C
Athens

Βλάβη… παραγγελιά στο VAR για το άκυρο 4ο γκολ της ΑΕΚ!

Τα... μεταφυσικά παράδοξα συνεχίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα κεντρικά του VAR έπαθαν βλάβη λίγα δευτερόλεπτα πριν το 4ο γκολ της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ (που μπήκε με το χέρι) και επανήλθαν πέντε λεπτά αργότερα, αμέσως δηλαδή μετά την επικύρωσή του

Ένα πρόβλημα στο VAR ήταν αυτό που δημιούργησε καθυστέρηση στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά το γκολ του Εζεκιέλ Πόνσε όπου οι άνθρωποι της ομάδας της Ηπείρου διαμαρτυρήθηκαν καθώς η μπάλα βρίσκει καθαρά στο χέρι του επιθετικού της Ένωσης.

Η ΑΕΚ κατάφερε να λυγίσει τον ΠΑΣ με ανατροπή και να επικρατήσει με 4-2 για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εντύπωση σε όλους προκάλεσε η πεντάλεπτη διακοπή (78′-83′) μετά το 4ο γκολ των Κιτρινόμαυρων, με τον διαιτητή Μαλούτα να λέει στους ανθρώπους των δύο ομάδων πως υπήρχε στα κεντρικά του συστήματος στο Μαρούσι και έτσι η φάση δεν μπορούσε να εξεταστεί.

Κάπως έτσι ο διαιτητής παρέμεινε στην αρχική του απόφαση και μέτρησε κανονικά το γκολ της ΑΕΚ για το 4-2. Το πρόβλημα στο VAR δημιουργήθηκε λίγο πριν σκοράρει η Ένωση, ενώ φέρεται να αποκαταστάθηκε αμέσως μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, με τον Μαλούτα να έχει μετρήσει ήδη το γκολ σε μια φάση που υπάρχει τουλάχιστον ένα χέρι.

Ωστόσο βάσει πρωτοκόλλου τα πράγματα δεν κύλησαν σωστά, καθώς όταν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με το VAR, είτε στο βαν που βρίσκεται στο γήπεδο είτε στα κεντρικά του Αμαρουσίου, ο αγώνας διακόπτεται προσωρινά μέχρι να υπάρξει χρονική εκτίμηση για την αποκατάσταση της βλάβης και ο διαιτητής ενημερώνει τις ομάδες για το πρόβλημα.

 

Η φάση αυτή έφερε και την αντίδραση του Κώστα Καραπαπά που ανέφερε χαρακτηριστικά πως «παίζουμε σε πρωτάθλημα με διαφορετικούς κανόνες».

Καραπαπάς για το γκολ του Πόνσε: «Παίζουμε σε πρωτάθλημα με διαφορετικούς κανόνες»

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς