17.3 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Ανατροπή με στημένα για την Ένωση (vid)

Ένα κακό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό να την αγχώσει, ωστόσο αυτό που αποδείχθηκε πληγή της (οι στημένες φάσεις) ήταν η… λύτρωσή της στο δεύτερο! Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή στην… ανατροπή και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ολομόναχη μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League.

Οι Ηπειρώτες παρά τις σημαντικές απουσίες τους όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικοί αλλά βρήκαν δύο γκολ με καλή λειτουργία στο επιθετικό τρανζίσιον και σε ένα διάστημα που δεν απειλήθηκε σημαντικά. Η λύση για τους Κιτρινόμαυρους ήρθε με στημένα και… πάγκο.

Το ξεκίνημα ήταν άκρως επιθετικό για την ΑΕΚ που προσπάθησε να φτιάξει φάσεις αλλά τα τελειώματα ήταν αρκετά άτσαλα. Το προβάδισμα πάντως έφτασε στο 15′ όταν ο Άμραμπατ πέρασε κάθετα στον Σιμάνσκι κι αυτός εκτέλεσε με τη μία για το 1-0.

 

Θα περίμενε κανείς από την ΑΕΚ να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες σε ροή αγώνα μετά το γκολ από τη στιγμή που οι Ηπειρώτες άνοιξαν τις γραμμές τους.

Αντ’ αυτού οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι ειδικά στις στημένες φάσεις. Από εκτέλεση κόρνερ του Σορία στο 22′ ο Ροσάλες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η ισοφάριση ήρθε στο 35ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαούση από τα αριστερά, ο Τζίμας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Σομποτσίνσκι πετάχτηκε και πλάσαρε ιδανικά για να συνδυάσει με γκολ το ντεμπούτο του με τους Ηπειρώτες.

 

Το 1-1 ταρακούνησε την ΑΕΚ που προσπάθησε να βρει δεύτερο γκολ με πολλές σέντρες χωρίς πάντως ο Σούλης να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ο ΠΑΣ ήταν θαρραλέος στις αντεπιθέσεις του και η δικαίωση δεν άργησε για το δεύτερο γκολ της ανατροπής.

Από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Λεό στο ημικύκλιο της περιοχής, με τον Γάλλο να ανοίγει δεξιά στον Τζίμα που έπιασε ένα απίθανο πλασέ με φάλτσα και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στάνκοβιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

 

Ο Ματίας Αλμέιδα έκρινε επιτακτική την είσοδο του Εσέκιελ Πόνσε (εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε απόλυτα) με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στα στημένα και να φτάνει στην ανατροπή ειδικά όταν στο παιχνίδι πέρασαν και ο Μάνταλος, Λιούμπισιτς.

Το 2-2 ήρθε μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Μάνταλος που το κέρδισε ανέλαβε και την εκτέλεση, με τον Πόνσε να πηδά στην καρδιά της περιοχής και να σκοράρει στο 69′.

 

Δεν κράτησε πολύ η ισοπαλία αφού η ΑΕΚ φρόντισε να φτάσει σε ανατροπή στην ανατροπή στο 74′. Ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Χατζισαφί πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Λιούμπισιτς να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι.

 

Η βραδιά είχε και… επιδόρπιο για τους φίλους της ΑΕΚ στο 79ο λεπτό, πάλι από εκτέλεση φάουλ, ξανά από εκτέλεση του Μάνταλου. Ο Πόνσε πρόσθεσε ακόμα ένα γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2, με την Ένωση να πανηγυρίζει το τρίποντο.

 

ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-2

Σκόρερ: 15′ Σιμάνσκι, 69′, 79′ Πόνσε, 74′ Λιούμπισιτς / 35′ Σομποτσίνσκι, 45′ Τζίμας

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Μαλούτας

Κίτρινες: – / Τζίμας, Ντεμίρ, Σούλης, Σορία, Μπεγκάλα

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57′ Λιούμπισιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78′ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57′ Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ, Ελίασον, Γκαρσία (46′ Πόνσε), Τσούμπερ (57′ Μάνταλος)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σορία, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Τσαούσης, Τζίνο (84′ Μπεγκάλα), Λιάσος, Ντεμίρ (64′ Οσέι-Τούτου), Ροσάλες (76′ Κόντε), Τζίμας (76′ Πανάγου), Λεό (85′ Κύρκος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς