20.7 C
Athens

Μπέος: Δεν είμαι ρατσιστής, να ζητήσει συγνώμη ο Τετέι

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Αχιλλέα Μπέου που κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση προς τον Ανδρέα Τετέι στο ματς της Κηφισιάς με τον Βόλο - Αυτά υποστήριξαν στις καταθέσεις τους οι δύο πλευρές

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Αχιλλέα Μπέου για ρατσιστική επίθεση προς τον Ανδρέα Τετέι από την πειθαρχική επιτροπή της Super League.

Ο ισχυρός άνδρας του Βόλου κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση προς τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 11 Φεβρουαρίου.

Η Κηφισιά καταγγέλλει με VIDEO τη ρατσιστική επίθεση του Μπέου στον Τετέι: «Μόνος του έπεσε, η μαϊμού» (vid)

Ο Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ανέφερε πως δεν είναι ρατσιστής και πως ο Ανδρέας Τετέι προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή και θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Πριν από αυτό η δικηγόρος του είχε φέρει ως παράδειγμα το περιστατικό ανάμεσα σε Δημήτρη Μελισσανίδη και Τάσο Κάκο πριν λίγα χρόνια σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. “Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε”. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή. Να μου πείτε από που προκύπτει ότι είναι ρατσιστικό;

Δικηγόρος Μπέου: «Ο Μελισσανίδης αποκάλεσε τον Κάκο μαϊμού και δεν του ασκήθηκε δίωξη»

Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Τετέι! Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τετέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές.

Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και Δήμαρχο. Εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε εναποθέσει την τελευταία μας ελπίδα σε εσάς και τους δικαστικούς λειτουργούς. Δεν θα πάω στα νομικά θέματα. Στην πρόσφατη απολογία μου πριν μια εβδομάδα, για το φύλλο αγώνα είπα ότι όντως τα είπε. Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τετέι!», είπε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Τετέι τόνισε πως είναι άνθρωπος και όχι μαϊμού, με την ένταση να ανεβαίνει.

«Μόλις έπεσα κάτω μετά από φάουλ, όπως ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να δω κάποιον, άκουσα από τον πάγκο. Μόνος του έπεσε η μαϊμού. Ήμουν κοντά, το άκουσα τυχαία. Με ενόχλησε πολύ. Πήγα στον διαιτητή, του ζήτησα να κάνει κάτι.

Μου είπε ότι δεν το άκουσε. Τον ρώτησα αν άκουσε κάτι ο τέταρτος, μου είπε ότι ο συνάδελφος δεν άκουσε κάτι και να συνεχίζουμε το παιχνίδι. Μετά μίλησα το παιχνίδι. Δε νιώθω ότι είμαι μαϊμού. Είμαι άνθρωπος. Το άκουσα πρώτη φορά», ανέφερε ο ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς.

Οι καταθέσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν, με τον πρόεδρο να ανακοινώνει ότι θα υποβληθούν υπομνήματα μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς