19.7 C
Athens

Δικηγόρος Μπέου: «Ο Μελισσανίδης αποκάλεσε τον Κάκο μαϊμού και δεν του ασκήθηκε δίωξη»

Το περιστατικό ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Τάσο Κάκο σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγα χρόνια χρησιμοποίησε ως υπερασπιστική γραμμή η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Καρερίνα Βλαχάβα.

Ο Αχιλλέας Μπέος κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση προς τον Ανδρέα Τετέι της Κηφισιάς, με την εκδίκαση της υπόθεσης να πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Η Κηφισιά καταγγέλλει με VIDEO τη ρατσιστική επίθεση του Μπέου στον Τετέι: «Μόνος του έπεσε, η μαϊμού» (vid)

Εκεί η δικηγόρος του ισχυρού άνδρα του Βόλου έφερε ως παράδειγμα τον Δημήτρη Μελισσανίδη που είχε αποκαλέσει πριν λίγα χρόνια τον Τάσο Κάκο Μαϊμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σωστά δεν του ασκήθηκε δίωξη.

Αναλυτικά:

«Η λέξη μαϊμού στην ελληνική γλώσσα δεν έχει ρατσιστική χροιά. Σε δεκάδες λεξικά χρησιμοποιείται με την έννοια του πονηρού και του ψεύτικου. Δεν υπάρχει κανένα λεξικό που να δίνει ρατσιστική χρονιά.

Προσκομίζουμε διάφορα αντίγραφα λεξικών, μαζί με την ερμηνεία του κύριο Χαραλαμπάκη, γλωσσολόγου. Στην ποδοσφαιρική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη ως μαϊμού πέναλτι, μαϊμού φάουλ και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Χρησιμοποιείται μεταφορικά.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή Κάκο τρεις φορές μαϊμού. Πάλι δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς. Μοναδικός σκοπός είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος», ανέφερε η κυρία Βλαχάβα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς