15.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Η δεύτερη και πιο ζόρικη ανατροπή της σεζόν και το αγωνιστικό βουνό των συνεχόμενων αγώνων

Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν τη δεύτερη ανατροπή τους στο φετινό πρωτάθλημα για το 4/4 στην εποχή Μεντιλίμπαρ και έδειξαν πως ακόμη και στη μέρα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες δύσκολα θα λυγίσουν - Ο Ελ Κααμπί που επέστρεψε με σπασμένα τα φρένα και ξεπέρασε τον Μπακαμπού

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έχοντας απέναντι του ως αντίπαλο και την κούραση, ωστόσο κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς για το 4/4 με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου, κάτι που φανερώνεται και από τη χθεσινή αντίδραση και τη νίκη σε ένα παιχνίδι που τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν κυλούσαν, ειδικά μετά το 0-1 των Αρκάδων.

Ωστόσο, χρειάζονται κι αυτές οι νίκες σε μια σεζόν με πολλά παιχνίδια, οι οποίες μπορούν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Μάλιστα αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ανατροπή του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στις 25 Νοέμβριου.

Η βασική διαφορά του τότε με το… χθες ήταν πως οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν μέσα σε τέσσερα λεπτά το γκολ που είχαν δεχτεί στο 13′ και στο 40′ είχαν ήδη ολοκληρώσει την ανατροπή με τον Φορτούνη, πετυχαίνοντας ένα γκολ ακόμα με τον Ελ Κααμπί στο 70′. Καμία σχέση δηλαδή με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα απέναντι στους μαχητικότατους Αρκάδες.

Οι Ερυθρόλευκοι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδειξαν πως έχουν και τις… αγχωτικές ανατροπές στο ρεπορτόριό τους, στέλνοντας μήνυμα πως για να τους πληγώσει κάποιος θα πρέπει να υπερβεί εαυτόν. Και πάλι δεν είναι σίγουρο καθώς ο Αστέρας το έκανε από την πλευρά του στο χθεσινό παιχνίδι ωστόσο στο τέλος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Ο Βάσκος τεχνικός έδειξε για ακόμη μια φορά πως… δεν κάθεται στα αυγά του και με τις αλλαγές στο ημίχρονο έδωσε μια άλλη νότα στην ομάδα του που έφτασε στην ανατροπή. Μία ανατροπή που ήρθε με δύο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος έχει επιστρέψει με σπασμένα τα φρένα από το Κόπα Άφρικα και έφτασε τα 19 γκολ στη σεζόν.

Κάπως έτσι ξεπέρασε τον Σεντρίκ Μπακαμπού που ουσιαστικά αντικατέστησε τη φετινή σεζόν στην ερυθρόλευκη επίθεση καθώς ο Κονγκολέζος σταμάτησε την περασμένη σεζόν στα 18. Όλα αυτά έχοντας 7 συμμετοχές λιγότερες μιας και έλειψε για αρκετό διάστημα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί γύρισε ορεξάτος από το Κόπα Άφρικα και συνεχίζει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον ετοιμάζονται για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (28/2) με μοναδικό στόχο τη νίκη. Το πρόγραμμα όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ακόμη πιο βαρύ και το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να πάνε χωρίς απώλειες βαθμών μέχρι τα πλέι οφ που θα κριθεί ο τίτλος.

Μιλώντας για βαρύ πρόγραμμα, ο Ολυμπιακός έχει παίξει 5 αγώνες από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, τον περιμένουν άλλοι 6 ως τις 17 Μαρτίου και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αλλά και πώς θα κυλήσει το πρόγραμμα των πλέι οφ που περιλαμβάνει και εμβόλιμες αγωνιστικές, αν η ομάδα του Μεντιλίμπαρ προκριθεί στα προημιτελικά του Conference League. Το σίγουρο είναι πως η διακοπή των εθνικών ομάδων θα αποφορτίσει κάποιους από τους παίκτες των Πειραιωτών, ωστόσο μέχρι να φτάσουμε ως εκεί η διαδρομή φαίνεται πολύ ζόρικη…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς